Зелень – це чудовий додаток до багатьох страв. Тому обов’язково варто заготувати її на зиму.
Інгредієнти: Зелень, Пряна зелень
Зміст
Переваги заморозки зелені в маслі
Зелень завжди зберігає свій колір і зовнішній вигляд, незалежно від температури, в якій знаходиться.
Траву можна заморожувати пучками, подрібненою, або в маслі і олії.
Яку зелень можна заморозити в маслі
Для заморозки краще використовувати зелень з цупкими листками: орегано, чебрець, базилік і щавель. Але можна використати і кріп або петрушку.
Попередня підготовка зелені до заморожування
Гілочки треба відібрати, вибрати тільки чисті і свіжі, помити під водою та розкласти на рушнику, аби зелень трохи просохла.
Способи заморозки зелені в маслі
Як заморозити зелень в оливковій олії або рослинному маслі
Відділіть дрібні листочки та наріжте їх і складіть в форми для льоду, заповнивши на дві третини. Можете заморожувати кожен вид зелені окремо або змішати декілька.
Залийте форми оливковою або соняшниковою олією, поставте в морозильну камеру. Коли кубики заморозяться – дістаньте з форм, перекладіть в пакети та поверніть в морозилку.
Це відео присвячене заморожуванню зелені в олії:
Як заморозити зелень у вершковому маслі
Замість рослинної олії можна використати вершкове масло. Технологія заморожування така ж сама, але масло попередньо треба розтопити. Тільки не робіть це в мікрохвильовці. Воно повинно розтанути природнім способом.
Це відео присвячене заморожуванню зелені в вершковому маслі:
Замороження пасти із зелені і масла в пакеті
Також зелень в маслі можна заморожувати не тільки в формах для льоду, а і в пакетах. Для цього візьміть зелень, подрібніть, додайте в неї олію або підтале вершкове масло і подрібніть ще раз. Масло і олію треба додавати в пропорції 2 зелені до 1 олії. Врешті, у вас має вийти однорідна маса.
Її необхідно залити в пакети, витиснути з них повітря, закрити, максимально розрівняти та покласти в морозильну камеру. Коли вам буде необхідна зелень, просто відокремлюйте шматок та повертайте пакет назад в морозилку.
Такий спосіб заморозки дуже смачний. Масло з зеленню можна використовувати для різних страв, салатів, а варіант з вершковим маслом легко розтопити та перетворити в намазку для бутербродів.