Сир (рос. творог) легкозасвоюваний кисломолочний продукт. Завдяки своїм корисним властивостям він активно використовується в раціоні дітей, вагітних жінок і літніх людей. Середній термін зберігання свіжого сиру маленький і становить 3-5 діб. Тому багато хто задається питанням, чи можна зберегти цей продукт на більш тривалий термін заморозивши його?
Інгредієнти: Сир
Правила заморозки сиру
Замороження сиру справа нехитра, але все ж має ряд особливостей:
- Для зберігання в морозилці краще використовувати сухий зернистий розсипчастий сир, термін придатності якого ще не добігає кінця.
- Сир розкладають порційно в скляні формочки з герметичними кришками. Целофанові пакети краще не використовувати, щоб уникнути втрати вологи.
- Оптимальна температура заморозки сиру – 18 ℃. Так процес розморожування пройде легше і він збереже всі корисні харчові властивості. При температурі нижче заявленої смакові якості цього продукту погіршуються.
- Термін зберігання сиру розсипом становить 2 місяці, напівфабрикатів з сиром – не більше місяця.
Дивіться відео як зберігати заморожений сир:
- Сир заморожений таким способом, використовують для приготування страв в повному обсязі, відразу після розморожування.
Способи розморожування сиру
Залежно від мети застосування є кілька способів розморожування цього кисломолочного продукту:
- В холодильнику. Розморожують близько 10 години для вживання в свіжому вигляді.
- При кімнатній температурі. Час розморожування 3 години. Використовують для приготування страв з наступною термічною обробкою.
- У мікрохвильовці з функцією розморожування. Застосовують як швидкий варіант розморожування.
При всьому вищесказаному важливо знати, що сир після розморожування повинен повністю відповідати свіжому: мати білий колір, приємний смак і аромат.