Страви зі свіжих кабачків по праву є символом літа. Цей родич огірка не зберігається довго в умовах міської квартири, а взимку, іноді, так хочеться хрустких кабачковий оладок або овочевого рагу з кабачками! Заморожені кабачки – відмінний вихід. Маючи трохи вільного місця в морозилці, можна легко заготовити на зиму кабачки в різному вигляді. Про те, як правильно заморозити кабачки я і розповім в докладному рецепті, проілюстрованому покроково зробленими фото.
Інгредієнти: Кабачки
Переходячи до рецепту зауважу, що для такої заготовки підійдуть як молоді, так і вже дозрілі плоди. При використанні молодих – відходів практично не буде. Ну а якщо кабачки будуть у зрілому “віці”, то доведеться чистити шкірку і видаляти середину з насінням. Правда, у деяких сортів, навіть у перерослому стані шкурка ніжна. Одним словом, як поступати, дивіться самі та виходьте з того, які саме овочі у вас будуть.
Як заморозити кабачки на зиму правильно
Миємо кабачки або цукіні. Цукіні любого сорта теж можна використати для такої заготовки.
Якщо потрібно, то чистимо шкірку, розрізаємо навпіл і, якщо насіння вже жорстке, то вирізаємо їх разом з м’якоттю.
Кабачки, які плануємо використовувати для рагу, ріжемо на смужки, а потім на кубики.
Просто складаємо нарізані кабачки в кульок і відправляємо в морозилку.
Для економії місця в морозилці, можна надати кульку з нарізаними кабачками форму, поклавши його в пластикову коробку. Сформовані пакети відправляємо в відсік для швидкої заморозки.
Щоб приготувати страву, заморожені кабачки треба попередньо не розморожувати. Просто виймаємо з морозильної камери, та кладемо в кипляче рагу чи іншу страву за 15 хвилин до вимкнення вогню.
При заготівлі кабачків для оладок їх, також, миємо, при необхідності, вирізаємо насіння і чистимо шкірку.
Перш ніж шинкувати, приготуємо тару для заморожування. Візьмемо пластиковий контейнер, можна одноразовий для ягід, викладемо до нього кульок. Кабачки натираємо на крупну тертку.
Поки вони не стали пускати сік, швидко завантажуємо їх в підготовлену тару і відправляємо в морозильну камеру. Буде просто ідеально, якщо в ящик швидкої заморозки.
Щоб приготувати взимку кабачкові оладки, досить вийняти нарізані заморожені кабачки з морозильника і покласти на друшляк.
Коли кабачки розморозяться, то крізь сито стече зайва рідина. Залишається просто додати до розмороженої заготовки яйця, сіль, борошно, кріп та завести тісто. Посмажити кабачкові оладки і подавати до столу.
Обов’язково підготуйте заморожені кабачки на зиму. Заготівля багато часу не займе, а страви з них взимку виходять дуже смачні.
Свої прості та перевірені 4 способи заморозки кабачків на зиму демонструє Виктория Козечко у запропонованому на ютубі відео-рецепті.