Заморожене пюре – заготівля овочів і фруктів для дітей на зиму

Вітамінне харчування дуже важливе для малюків, особливо в зимовий період. Тому необхідно ще влітку заготувати заморозки з натуральних овочів, якими дітки зможуть поласувати в холодну пору року.

Замороження пюре з овочів

Для приготування пюре можна використати:

  • горошок;
  • моркву;
  • броколі;
  • цвітну капусту;
  • кабачки;
  • гарбуз;
  • ревінь;
  • селеру;
  • шпинат.

Певні види овочів треба обов’язково потушкувати перед приготуванням пюре. Головне – дотримуватися рекомендованого часу приготування:

  • кабачок – 15 хвилин;
  • морква і цвітна капуста – 7-10 хвилин.

Також можна додати варене м’ясо.

Овочі необхідно перетворити в пюре за допомогою блендера, або протерти через сито.

Потім викласти суміш в чисті контейнери і поставити в морозильну камеру.

Дитяче пюре в баночках

Замороження пюре з фруктів

Фруктове пюре зробити ще простіше. Треба тільки зняти з деяких фруктів шкірку та перемолоти їх в блендері. Можна робити заготовку з одного виду фруктів, або з декількох. Наприклад, додати в пюре з груші чорниці, полуницю, суницю, малину.

Фруктове пюре в формочках

Особливості зберігання

Щоб не нашкодити дитині, варто завжди серйозно ставитися до умов зберігання. Тому ніколи не заморожуйте пюре вдруге. Якщо холодильник раптом відключився і все розморозилося – пюре доведеться викинути.

Також завжди старайтеся використовувати банки і контейнери, в яких поміщається рівно одна порція.

Вживання замороженого дитячого пюре

Овочеве пюре розморожують в мікрохвильовці або на водяній бані. Потім додають в нього олію чи вершкове масло. Страва готова для споживання.

М'ясо-овочеве пюре

Фруктове пюре треба просто розморозити при кімнатній температурі. Його можна додавати в каші, кефір, йогурт та інші страви.

А в цьому відео ви побачите, як зробити пюре з гарбуза: