Вітамінне харчування дуже важливе для малюків, особливо в зимовий період. Тому необхідно ще влітку заготувати заморозки з натуральних овочів, якими дітки зможуть поласувати в холодну пору року.
Інгредієнти: М'ясо, Овочі, Фрукти
Зміст
Замороження пюре з овочів
Для приготування пюре можна використати:
- горошок;
- моркву;
- броколі;
- цвітну капусту;
- кабачки;
- гарбуз;
- ревінь;
- селеру;
- шпинат.
Певні види овочів треба обов’язково потушкувати перед приготуванням пюре. Головне – дотримуватися рекомендованого часу приготування:
- кабачок – 15 хвилин;
- морква і цвітна капуста – 7-10 хвилин.
Також можна додати варене м’ясо.
Овочі необхідно перетворити в пюре за допомогою блендера, або протерти через сито.
Потім викласти суміш в чисті контейнери і поставити в морозильну камеру.
Замороження пюре з фруктів
Фруктове пюре зробити ще простіше. Треба тільки зняти з деяких фруктів шкірку та перемолоти їх в блендері. Можна робити заготовку з одного виду фруктів, або з декількох. Наприклад, додати в пюре з груші чорниці, полуницю, суницю, малину.
Особливості зберігання
Щоб не нашкодити дитині, варто завжди серйозно ставитися до умов зберігання. Тому ніколи не заморожуйте пюре вдруге. Якщо холодильник раптом відключився і все розморозилося – пюре доведеться викинути.
Також завжди старайтеся використовувати банки і контейнери, в яких поміщається рівно одна порція.
Вживання замороженого дитячого пюре
Овочеве пюре розморожують в мікрохвильовці або на водяній бані. Потім додають в нього олію чи вершкове масло. Страва готова для споживання.
Фруктове пюре треба просто розморозити при кімнатній температурі. Його можна додавати в каші, кефір, йогурт та інші страви.
А в цьому відео ви побачите, як зробити пюре з гарбуза: