Полуниця – це дуже корисна та смачна ягода. Тому її обов’язково варто заморожувати на зиму. До речі, заморожені полуниці не втрачають своїх корисних властивостей, тому вони завжди будуть не тільки смачними солодощами, а і зможуть допомогти укріпити імунітет.
Інгредієнти: Полуниця, Цукор, Цукрова пудра
Зміст
Підготовка ягід до заморожування
Щоб заморожений продукт був смачним та якісним, треба відібрати тільки стиглі цілі ягоди.
Після цього варто промити їх в холодній воді та висушити за допомогою паперового рушника. Якщо цього не зробити – на ягодах утвориться лід.
В деяких рецептах промивання непотрібне.
Промивати полуницю треба в великій каструлі, потім обережно дістати її звідти та викласти на сито, щоб вода стекла.
До речі, варто використовувати тільки пластмасове сито або друшляк, бо залізо вступить з ягодами в реакцію, окислить їх, а значить, вони швидко потемніють.
Сушити необхідно не більше 60-ти хвилин, бо потім ягоди почнуть пускати сік.
Способи заморозки полуниці в домашніх умовах
Замороження ягід без цукру
Для цього рецепту треба взяти дрібну полуницю з хвостиками і не мити її. Бо тоді ягідки розкиснуть. А якщо позбавити полуниці хвостиків, то в них потрапить повітря, яке знищує вітамін С.
Невеличкі ягоди будуть краще виглядати після того, як їх розморозять.
Ягоди треба розкласти на пласкі лотки і поставити в морозилку на 24 години. Після цього полуницю розсипають по герметичним пакетам, максимально видаляють звідти повітря і кладуть назад в морозильну камеру.
Як заморозити полуницю з цукром
Є два способи заморозки:
- з додаванням цукру зразу ж під час заморожуванням;
- з додаванням цукрової пудри вже після заморожування.
Перед тим, як заморожувати, ягоди треба вимити та позбавити хвостиків.
При видаленні чашолистків можна використовувати тільки керамічний між, бо металевий їх окислить. Якщо такого нема – треба все зробити вручну.
Перший спосіб: ягоди викласти в контейнер шарами, пересипати цукром кожний шар з розрахунку 200 грамів цукру на кілограм ягід. Після цього можна відправляти полуницю в морозилку. Там вона буде зберігатися до моменту використання.
Другий спосіб: спочатку ягоди заморожують на якійсь пласкій поверхні, а потім викладають в контейнер та пересипають цукровою пудрою.
В цьому відео можна подивитися процес заморожування полуниці в цукрі
Як заморозити полуницю в цукровому сиропі
Для цього рецепту підходять як цілі ягоди, так і розрізані на половинки.
Ягоди миють, відділяють хвостики та розкладають по контейнерам, а потім заливають сиропом. Для приготування сиропу треба взяти 1 літр води та 250 грамів цукру. Перед заливкою сироп обов’язково необхідно охолодити.
Щоб в морозильну камеру помістилося більше заготовок, в контейнер треба покласти пакет, а потім витягнути його разом з ягодами. Тоді заготовка матиме вигляд брикету.
Замороження ягід: пюре
В цьому випадку ягоди можуть бути трохи перестиглими. За допомогою блендеру їх перетворюють в пюре та додають в них цукор (це можна зробити і після заморожування).
Пюре треба розкласти в контейнери та відправити в морозильну камеру.
Це відео про те, як приготувати полуничне заморожене пюре
Кубики льоду з полуниці
Це дуже простий і цікавий спосіб, такий лід можна додавати в коктейлі. Ягідки треба розкласти в форми для льоду, залити водою і дати замерзнути. Потім дістати кубики і скласти їх в пакет або контейнер, аби вони не займали формочки.
Заморожене полуничне пюре з цілими ягодами
В цьому випадку найкращі ягоди відбирають, інші перетворюють на пюре за допомогою блендеру. Після цього ягоди викладають в контейнери, заливають пюре та заморожують.
Термін зберігання замороженої полуниці
Заморожена полуниця може зберігатися при температурі – 18 градусів за Цельсієм і не більше півроку.
Обирайте спосіб чи способи, які вам найбільше подобаються та ласуйте корисною смакотою в будь-яку пору року.