Полуниця – це найперша ягода, що стигне влітку. То треба наїстися досхочу цих ягід, та й на зиму запастись. Як родина велика, то треба заготовлювати у великій кількості та у різному вигляді, та краще в замороженому. Маємо два чудових рецепти заморожування полуниці з гарними фото.
Ця красуня часта гостя на вашому столі – у компотах, тістечках, желе та пирогах. Вітамінки у цих стравах найкорисніші!
Полуниці вимагають обережного ставлення – мийте та відривайте зелені хвостики, не занадто натискаючи на плоди. Перекладіть полуниці після перемивання у друшляк та залиште так – хай стече зайва вода. Посортуйте плоди за розміром.
Заморожувати полуницю треба у два етапи та без цукру. На таці викладіть в один шар полуниці і поставте у морозильну камеру. Почекайте, поки вони повністю замерзнуть. Тепер перекладіть плоди у пакети чи спеціальні пластикові ємності, де вони й будуть у такому вигляді зберігатися у морозилці. Кожна полуничка буде цілою та красивою.
Отже, прийде зима і ви із задоволенням будете придумувати різні смаколики із замороженої полуниці? Великі плоди можна цілими чи половинками використовувати, як солодкі прикраси на торт, коктейль чи інший десерт.
Маленьку та середню полуничку кладіть у якості начинки в солодку випічку, або можна подрібнювати та разом зі сметаною викладати на оладки. Та варити ароматні гарячі компоти.
Також є рецепт заморожування полуниці із цукром. Готувати ягоди у такому вигляді просто й легко.
Полуницю переберіть, перемийте та складіть у миску, а зверху пересипте цукром. Скільки брати цукру? Це залежить від смаків вашої родини, та точно не треба брати цукру більше, чим ягід. Наприклад, можете розділити полуницю на дві частини: з більшою кількістю цукру – для ласунів, та з меншою кількістю – для інших членів сім’ї. Обережно помішайте полунично-цукрову суміш і залиште на деякий час, щоб цукор розчинився.
Тепер, полуницю в цукрі, що трохи нагадує свіже варення, перекладіть у пакети чи в одноразові стаканчики. Герметично закрийте та покладіть в морозильну камеру.
Взимку діставайте полуницю для розморожування порційно. Доцільніше це робити через холодильник, наприклад ввечері викладайте з морозильної камери, а на ранок вона вже буде, як свіжа. Замороженими ягоди можуть зберігатися без шкоди корисним властивостям до 6-и місяців.
Тепер ви знаєте два простих рецепти зберігання полуниці у замороженому вигляді. Ця ягода не тільки смачна, а й дуже корисна у дієтичному харчуванні. Вона має низьку калорійність, а у складі потрібних нашому організмові компонентів, навпаки – багато. Заготовлюйте полуницю у замороженому стані та будьте здорові завжди!