Заморожена полуниця на зиму

Заморожена полуниця на зиму

Щоб заморозка ягід пройшла вдало, а заморожена полуниця не перетворилися після неї у велику крижинку, слід чітко дотримуватися технології процесу .

Важливі всі етапи: і правильний вибір ягід, і очищення полуниці від всього зайвого, і розумне розкладання пакетів в морозильній камері. Ніколи не слід купувати полуницю зібрану після дощу. Вона буде водяниста, з великою кількістю піску на поверхні. Цей пісок дуже складно вимити. Смак таких ягід після заморозки ще більш погіршиться. Він буде просто ніяким або трохи кислуватим.

Заморожена полуниця на зиму

Велику полуницю в кінці літа для заморозки можна закуповувати лише після проби. Якщо вона солодка, то можна купувати. Якщо ж смаку як такого немає, то краще зварити з неї варення. Відмінно для заморозки підходить полуниця середнього розміру, зібрана в суху погоду. Детально правильний процес заморозки ягід полуниці я опишу в своєму рецепті з покроково зробленими фото, які наочно проілюструють приготування.

Як заморозити полуницю на зиму

Набираємо відро з холодною водою. Кладемо кілограм або два ягід. Даємо постояти. Весь пісок і пил змиються і осядуть.

Заморожена полуниця на зиму

Виймаємо ягоди з води. Відриваємо у кожної ягідки хвостик.

Заморожена полуниця на зиму

Переглядаємо кожну полуничку на наявність плям псування. Погані екземпляри слід викинути. Після кожної партії полуниці слід міняти воду.

На бавовняну тканину викладаємо чисті ягоди.

Заморожена полуниця на зиму

Вони повинні добре обсохнути, тоді в пакеті для заморозки вони не прилипнуть до сусідніх ягід.

Розкладаємо полуницю по 200-300 грам ягід в один пакет. Можна використовувати спеціальні пакети для заморозки, а й звичайні харчові пакетики теж підійдуть.

Заморожена полуниця на зиму

Розкладаємо пакети з полуницею так, щоб вони не були один на одному. Тільки після того, як ягідки затвердіють, струшуємо пакет, щоб запобігти утворенню полуничних крижаних “конгломератів”. Тепер, коли у нас вже заморожена полуниця, то можна складати пакети і один на одного.

Заморожена полуниця на зиму

Взимку, можна використовувати таку полуницю для приготування будь-яких страв. Звичайно, після розморожування вона трохи втрачає форму, а на смак стає трохи кислою, але, все ж, для прикраси торта або інших солодких десертів вона підходить ідеально.