Заморожена кукурудза качанами – як правильно заморозити кукурудзу початками на зиму

Ось і настав, нарешті, час дозрівання кукурудзи. Смачну домашню солодку кукурудзу люблять і дорослі, і діти. Тому, поки ще сезон, потрібно не тільки вдосталь наїсться цих смачних жовтих початків, але і обов’язково заготовити їх на зиму. Тим більше, що заморожена кукурудза в качанах, ну що може бути простіше. Якщо ви ще не знаєте як правильно приготувати заморожену кукурудзу прозапас, то мій простий рецепт з покроково зробленими фото, точно, стане вам у нагоді.

Нам знадобиться:

  • кукурудза;
  • вода;
  • сіль.

Як заморозити кукурудзу на зиму в початках

Перш за все, потрібно мати качани молодої солодкої кукурудзи. Для цього є два способи: зібрати власноруч посаджену або просто купити на ринку.

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Щоб після варіння вона була ніжною і смачною, варто вибрати молоді качани. Правильно обрана кукурудза – запорука смачних ласощі взимку. ?

Отже, кукурудзу ми вибрали, тепер, потрібно її очистити.

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Після того як ми позбавили кукурудзу листя, її потрібно просто зварити у воді. Для цього складаємо очищені качани у велику каструлю і заливаємо водою.

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Варити після закипання кукурудзу слід хвилин 20. Час варіння буде залежати від зрілості обраних качанів. Як тільки кукурудза звариться, потрібно витягнути її з води і поставити в прохолодне місце для охолодження. Готовність зерен легко можна перевірити на смак.

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Охолоджені початки розкладаємо в фасувальні пакетики.

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Далі, просто поміщаємо їх в морозильну камеру. Як бачите, заморожена кукурудза в качанах готується легко і просто. ?

Заморожена кукурудза качанами на зиму

Використовуючи такий спосіб заготівлі, смачні качани кукурудзи дуже легко буде покуштувати взимку. Потрібно просто дістати пакетик і дочекатися поки кукурудза розтане. А далі, є багато різних способів її з’їсти. Можна просто розігріти в духовці або окропі і з’їсти з сіллю. А можна злегка обсмажити качани на сковороді у вершковому маслі. Дуже смачно виходить, просто пальчики оближеш! Смачного вам. ?