Заморожування картоплі – це не дуже популярний спосіб заморозки, але іноді без нього просто не обійтися. Тому варто знати, як правильно заморозити картоплю, аби вона не зіпсувалася.
Інгредієнти: Картопля
Підготовка картоплі до заморожування
Найкраще заморозку витримує картопля з рожевою шкіркою, а також сорт “Синьоглазка”. Картоплю треба добре почистити, позбавити будь яких пошкоджень та порізати кубиками. Потім її необхідно кілька разів вимити, постійно змінюючи воду в ємності. Таким чином ви вимиєте максимальну кількість води і крохмалю.
Після цього картоплю треба бланшувати. Закип’ятить воду та засипте картоплю. Вона має покипіти 3 хвилини. Потім злийте окріп та залийте картоплю холодною водою, аби вона охолола.
Після цього картоплю викладають на паперові рушники або серветки, щоб вона висохла.
Замороження картоплі
Спочатку викладіть картоплю одним шаром на дощечку, поставте в холодильник, заморозьте. Потім перекладіть в пакети та поверніть в морозильну камеру на постійне зберігання.
Такий спосіб підходить для заморожування картоплі фрі.
З цього відео ви зможете дізнатися, як заморозити картоплю в домашніх умовах: