Заготовки на зиму: чорна смородина з цукром, рецепт гарячого приготування – зберігає лікувальні властивості чорної смородини.

Для того щоб максимально зберегти лікувальні властивості чорної смородини на зиму з’явилася технологія “варення п’ятихвилинка”. Такий простий рецепт заготовки на зиму в домашніх умовах дозволяє зберегти цілющі властивості смородини.

Чорна смородина
Картинка – Чорна смородина велика

Як зробити варення п’ятихвилинку з чорної смородини.

Смородину перебрати, промити, добре обсушити.

Ягоди висипати в каструлю з сиропом.

Сироп готують з розрахунку: 3 кг цукру на 1 склянку води. Утвореною  густою масою заливають 1,5 кг ягід.

Варити 5-10 хвилин на слабкому вогні. Помішувати, щоб ягоди  не пригоріли і періодично знімати піну, не доводячи до кипіння, зняти.

Розлити в банки. Закривати кришками або можна щільним папером. Дати охолонути і відставити в спеціальне місце на зберігання.

Заготовлене за даним рецептом черносмородиновое варення п’ятихвилинка може стояти до наступного сезону. При цьому воно не кисне, зберігає гарний колір і дивовижно свіжий аромат. Легкий рецепт, а варення п’ятихвилинка дає можливість зберегти неповторний смак чорної смородини і вітамін С.

Варення п'ятихвилинка з чорної смородини
Фото. Варення п’ятихвилинка з чорної смородини