Для того щоб максимально зберегти лікувальні властивості чорної смородини на зиму з’явилася технологія “варення п’ятихвилинка”. Такий простий рецепт заготовки на зиму в домашніх умовах дозволяє зберегти цілющі властивості смородини.
Інгредієнти: Вода, Цукор, Чорна смородина

Як зробити варення п’ятихвилинку з чорної смородини.
Смородину перебрати, промити, добре обсушити.
Ягоди висипати в каструлю з сиропом.
Сироп готують з розрахунку: 3 кг цукру на 1 склянку води. Утвореною густою масою заливають 1,5 кг ягід.
Варити 5-10 хвилин на слабкому вогні. Помішувати, щоб ягоди не пригоріли і періодично знімати піну, не доводячи до кипіння, зняти.
Розлити в банки. Закривати кришками або можна щільним папером. Дати охолонути і відставити в спеціальне місце на зберігання.
Заготовлене за даним рецептом черносмородиновое варення п’ятихвилинка може стояти до наступного сезону. При цьому воно не кисне, зберігає гарний колір і дивовижно свіжий аромат. Легкий рецепт, а варення п’ятихвилинка дає можливість зберегти неповторний смак чорної смородини і вітамін С.