На жаль, після термічної обробки плоди черешні втрачають велику частину свого смаку і аромату, а варення з черешні часто просто нудотно солодке та прісне на смак. Щоб уникнути цього, смачне варення з жовтою черешні потрібно готувати правильно. Не треба забувати про наші «палички виручалочки» – спеції. Зазначу, що варення з жовтої черешні можна варити з кісточками або без них. Заготовки з кісточками не можна зберігати більше 4-5 місяців, і не можна використовувати для начинки пирогів. Але тим не менше, кісточки додають варенню особливий смак. Легка гірчинка і запах мигдалю іде саме від кісточки. Але сьогоднішнє янтарне варення з жовтої черешні ми будемо готувати без кісточок.
Інгредієнти: Ваніль, Жовта черешня, Лимонна кислота, Цукор
Зазначу тільки, що спосіб приготування цього варення не залежить від того з кісточками воно готується чи ні.
Для приготування знадобиться:
- 1 кг жовтої черешні;
- 1 кг цукру;
- 10 грам лимонної кислоти;
- ваніль за смаком.
Як зварити варення з жовтої черешні
Вимийте черешні, видаліть плодоніжки і кісточки.
Зваріть сироп і залийте киплячим сиропом підготовлені ягоди. Залиште їх настоюватися протягом 2-3 годин.
Див. також: Варення з чайної троянди без варки
Поставте каструлю з черешнею на вогонь, доведіть до кипіння і відразу ж прибирайте з плити. Через 2-3 години, коли варення охолоне, додайте до нього лимонну кислоту, ваніль і знову доведіть до кипіння. Але, не давайте йому сильно кипіти. Зменшіть вогонь і на дуже слабкому варіть варення не більше 10 хвилин.
Горячим розкладіть черешневе варення по чистим сухим банкам і закатати їх.
Заготовлене таким способом янтарне варення з жовтої черешні виходить не тільки смачним, але і дуже гарним: майже прозорі жовті ягоди в янтарно-медовому сиропі.
Як приготувати смачне варення з жовтою черешні з лимоном, демонструє відео-рецепт.
Як бачите, дольки лимона не тільки красиво виглядають в заготовці, але і надзвичайно гармонійно доповнюють весняний аромат ягід черешні.
Обирайте той рецепт варення з жовтої черешні, що вам більш до смаку. 🙂