Як зварити варення з замороженої вишні: 2 рецепта заготовки вишневого варення із заморожених ягід на зиму

Чудове варення можна варити не тільки зі свіжих, а і з заморожених фруктів. Наприклад, дуже смачним виходить варення з замороженої вишні. Пропонуємо вам два простих рецепта приготування такої заготовки. Кожен з них має свої переваги, тому обирайте те, що вам до вподоби і готуйте натуральні вітамінні смаколики.

Варення з замороженої вишні з кісточками в мультиварці

Перед початком приготування вишню розморожувати не треба. Просто складіть її в мультиварку та додайте цукор в пропорції 1 до 1-го. Далі перемішайте, оберіть режим “Тушкування” та поставте таймер на 30-40 хвилин.

Не закладайте інгредієнти до краю чаші, бо вишня часто піниться і якщо її буде забагато – потече через край. Тож, якщо у вас мультиварка на 5 літрів, краще закласти лише 1 кілограм вишні і 1 кілограм цукру. Також не забувайте мішати варення кожні 10 хвилин і знімати з нього піну.

За цим рецептом ви отримаєте рідке варення, яке можна додавати в чай або використовувати для приготування компоту.

Варення з замороженої вишні без кісточок

Для приготування вам потрібно взяти:

  • 1 кілограм замороженої вишні;
  • 1 кілограм цукру.

Цей варіант приготування складніший за перший, бо вам треба дістати кісточки. І зробити це дуже швидко, доки вишні не повністю розтануть і з них не витече сік.

Далі вишню разом з соком треба перелити в каструлю, додати цукор та поставити на мінімальний вогонь.

Якщо ви хочете, щоб ягоди лишилися цілими, а сироп став схожим на желе – тоді вам доведеться витратити трохи більше часу, бо такий вид варення треба варити в кілька прийомів.

Тому спочатку доведіть масу до кипіння, потім зніміть піну, дайте поваритися 5-7 хвилин, приберіть з плити і лишіть вистигати.

Після цього знову поставте на вогонь. доведіть до кипіння, варіть 5-10 хвилин і відставте охолоджуватися. Так треба зробити від 3-х до 5-ти разів. Кількість повторень залежить від того, наскільки соковита вишня.

Щоб перевірити, чи варення готове, дехто крапає краплю на холодну тарілку. Якщо вона не розтеклася після вистигання – все гаразд. Але можна зробити і простіше – подивитися на ложку, якою ви мішаєте варення. Якщо через 2-3 хвилини після того, як ви поклали її на тарілку, сироп так і не розтікся, значить, страва вже готова.

Не лякайтеся, що маса в каструлі ще рідка. Коли вона вистигне, то зразу ж перетвориться на желе. Тому розливайте варення в стерилізовані банки ще гарячим.

Зберігати таку заготовку можна при кімнатній температурі, але за 2 години до подачі його варто охолодити.

В цьому відео можна побачити, як готувати варення із заморожених вишень: