Чудове варення можна варити не тільки зі свіжих, а і з заморожених фруктів. Наприклад, дуже смачним виходить варення з замороженої вишні. Пропонуємо вам два простих рецепта приготування такої заготовки. Кожен з них має свої переваги, тому обирайте те, що вам до вподоби і готуйте натуральні вітамінні смаколики.
Інгредієнти: Заморожена вишня, Цукор
Зміст
Варення з замороженої вишні з кісточками в мультиварці
Перед початком приготування вишню розморожувати не треба. Просто складіть її в мультиварку та додайте цукор в пропорції 1 до 1-го. Далі перемішайте, оберіть режим “Тушкування” та поставте таймер на 30-40 хвилин.
Не закладайте інгредієнти до краю чаші, бо вишня часто піниться і якщо її буде забагато – потече через край. Тож, якщо у вас мультиварка на 5 літрів, краще закласти лише 1 кілограм вишні і 1 кілограм цукру. Також не забувайте мішати варення кожні 10 хвилин і знімати з нього піну.
За цим рецептом ви отримаєте рідке варення, яке можна додавати в чай або використовувати для приготування компоту.
Варення з замороженої вишні без кісточок
Для приготування вам потрібно взяти:
- 1 кілограм замороженої вишні;
- 1 кілограм цукру.
Цей варіант приготування складніший за перший, бо вам треба дістати кісточки. І зробити це дуже швидко, доки вишні не повністю розтануть і з них не витече сік.
Далі вишню разом з соком треба перелити в каструлю, додати цукор та поставити на мінімальний вогонь.
Якщо ви хочете, щоб ягоди лишилися цілими, а сироп став схожим на желе – тоді вам доведеться витратити трохи більше часу, бо такий вид варення треба варити в кілька прийомів.
Тому спочатку доведіть масу до кипіння, потім зніміть піну, дайте поваритися 5-7 хвилин, приберіть з плити і лишіть вистигати.
Після цього знову поставте на вогонь. доведіть до кипіння, варіть 5-10 хвилин і відставте охолоджуватися. Так треба зробити від 3-х до 5-ти разів. Кількість повторень залежить від того, наскільки соковита вишня.
Щоб перевірити, чи варення готове, дехто крапає краплю на холодну тарілку. Якщо вона не розтеклася після вистигання – все гаразд. Але можна зробити і простіше – подивитися на ложку, якою ви мішаєте варення. Якщо через 2-3 хвилини після того, як ви поклали її на тарілку, сироп так і не розтікся, значить, страва вже готова.
Не лякайтеся, що маса в каструлі ще рідка. Коли вона вистигне, то зразу ж перетвориться на желе. Тому розливайте варення в стерилізовані банки ще гарячим.
Зберігати таку заготовку можна при кімнатній температурі, але за 2 години до подачі його варто охолодити.
В цьому відео можна побачити, як готувати варення із заморожених вишень: