Як зварити варення з замороженої полуниці – рецепт полуничного варення «п’ятихвилинка»

Сьогодні люди часто заморожують фрукти “про запас”, а потім використовують їх для приготування різних страв. Навіть варення. Це дійсно дуже зручно, адже не треба намагатися зробити всі заготовки “в сезон”. Можна скласти ягоди в морозильну камеру, а потім зробити те, що подобається, коли на це є час.

То ж для тих, хто заморожує ягоди саме з такою метою, ми пропонуємо рецепт варення з замороженої полуниці “п’ятихвилинка”. Його особливість полягає в тому, що варення не просто вариться з замороженого продукту, а дійсно готується за кілька хвилин.

Варення з замороженої полуниці «п’ятихвилинка»

Оскільки при заморожування вода  випаровується і лишається тільки солодкий сік, для цього варення цукру можна брати менше, ніж для звичайного. Так в звичайних рецептах пропорція ягід і цукру іде 1 до 1-го, а тут треба взяти 600 грамів цукру на 1 кілограм полуниці.

Ягоди і цукор треба скласти в ємність, перемішати і лишити при кімнатній температурі, аби цукор трохи розчинився, а полуниця повністю розморозилася.

Потім перекладіть заготовку в каструлю і додайте 10 грамів лимонної кислоти або сік половинки лимону. Завдяки таким маленьким хитрощам, ягоди не втратять форму та збережуть яскравий колір. Також лимон додасть в страву приємну кислинку і буде виступати в якості консерванту.

Далі доведіть варення до кипіння, зніміть піну і варіть на великому вогні протягом 5-ти хвилин.

Після цього варення треба перекласти в попередньо помиті банки та закрити. Можна, звісно ж, і закатати, але в цьому немає особливої необхідності. Таке варення краще не варто робити у великому об’ємі, адже воно готується дуже швидко. Тому краще приготувати невелику порцію, з’їсти, а потім зробити наступну.

Варення з замороженої полуниці в мультиварці

Оскільки при кипінні полуниця сильно піниться, треба закладати в мультиварку невеликі порції ягід. Інакше варення почне вибігати через край і це призведе до певних незручностей.

Ягоди необхідно покласти в чашу мультиварки, перемішати з цукром та почекати, доки ягоди розтануть.  Далі включіть режим «мультиповар», або «томління / тушкування» на 30 хвилин. Не забувайте час від часу знімати пінку.

Варення із заморожених ягід за смаком ідентичне до варення зі свіжих. Тому можете сміливо готувати солодощі за цим рецептом та їсти тоді, коли вам заманеться.

Це відео присвячене приготуванню полуничного варення з заморожених ягід в мультиварці: