Варення з манго варять в двох випадках: якщо ви купили недозрілі плоди або ж вони переспіли і ось-ось зіпсуються. Хоча, варення з манго виходить настільки смачним, що деякі спеціально купують екзотичні плоди саме для приготування варення. Манго є екзотичним фруктом, але готувати з нього варення нітрохи не складніше, ніж, до прикладу, варення з персиків.
Інгредієнти: Лимонний сік, Манго, Цукор
На 1 кг манго треба взяти:
- 700 гр цукру;
- сік половинки лимона.
Як приготувати варення з манго в домашніх умовах
Очистіть плоди від шкірки, видаліть кісточку і наріжте не надто крупно, але і не дрібніть. Складіть м’якоть в каструлю і пересипте цукром. Струсіть кілька разів каструлю, щоб цукор перемішався з шматочками манго. Залиште каструлю в спокої на 5-6 годин, щоб фрукти пустили сік.
Якщо соку вже досить багато, встановіть каструлю на плиту, доведіть до кипіння і на дуже сильному вогні варіть варення 5 хвилин.
Цього достатньо, щоб шматочки манго просочилися сиропом, а зайва рідина випарувалась. Додайте лимонний сік і відразу ж розкладайте варення з манго по банках.
Якщо вам до вподоби більш густе мангове варення, то додайте ще 20 хвилин до процессу приготування, але, зрозуміло, на більш слабкому вогні.
Зберігати варення з манго, навіть якщо ви будете пастеризувати його, можна не більше 6 місяців і лише в прохолодному місці. Такі ніжні плоди не люблять тривалого зберігання і якщо не зіпсуються, то перетворяться в кашу неприємного вигляду.
Відео-рецепт підкаже як приготувати екзотичне варення з манго і кока-коли.