Як зварити компот з урюку – смак літа цілий рік

Урюк – це сушений абрикос, який по смаку майже нічим не відрізняється від свіжого абрикоса. Хіба що, в ньому менше води. Саме тому з таких сухофруктів можна варити дуже смачний вітамінний компот, рецептом якого ми з вами зараз поділимося.

Урюк обов’язково треба промити перед тим, як почати готувати компот. Навіть якщо ви сушили його самі, все одно, на плодах можуть бути якісь забруднення, від яких необхідно позбутися.

Після того, як ви промили сухофрукти, залийте їх холодною водою та залишіть на 15 хвилин. Це ви робите для того, щоб у випадку наявності комах в сухофруктах, вони спливли і ви змогли їх вилучити.

Далі злийте воду, покладіть урюк в каструлю та залийте чистою водою. На трилітрову ємність треба дві-три жмені сухофруктів та 0,5 кілограма цукру.

Далі необхідно поставити каструлю на вогонь та варити компот протягом 15-20-ти хвилин. Коли час закінчиться, вимкніть вогонь, накрийте компот кришкою і лишіть настоюватися протягом 30-ти хвилин.

Такий компот насичений великою кількістю вітамінів, тому його обов’язково варто пити в зимову пору. А також їсти самі сухофрукти, адже в них є багато корисних речовин. Окрім урюку, в компот також можна класти  чорнослив, сушені яблука, груші або родзинки. Але і без них компот пречудово смакує.

Такий напій варто пити свіжо приготованим, тому закочувати його не рекомендується.

В цьому відео ви зможете побачити, як зварити вітамінний компот з урюку і плодів шипшини: