Деякі господині дуже люблять експериментувати на кухні. Завдяки їм народжуються чудові нові рецепти, якими захоплюється весь світ. Звичайно ж, компотом з морквини світового визнання не завоюєш, але здивувати їм можна будь-кого. Більшість людей з підозрою ставляться до овочевих десертів. Але, тим не менше, цукати з гарбуза та цибульний джем стали звичайним стравами на наших кухнях. Запишіть в свою книгу рецептів і морквяний компот.
Інгредієнти: Морква, Цедра лимону, Цукор
Такий корисний та смачний компот з моркви краще варити тільки з молодих корнеплодів, коли концентрація вітамінів в них найбільша. Це, приблизно, червень-липень.
На 3 літри води потрібно:
- 0,5 кг молодої моркви;
- 500 гр цукру або меду;
За бажанням і за смаком можна додати у напій цедру лимона, жменю кураги або родзинок. Адже, морква має своєрідний смак. Він достатньо солодкий, але не вистачає якогось яскравого акценту.
Як приготувати компот з моркви
Очистіть корнеплоди та помийте. Якщо вони досить великі, наріжте кільцями або соломкою. Складіть нарізку у каструлю, засипте цукор і налийте води.
Поставте каструлю на вогонь і варіть моркву до м’якості.
Якщо ви хочете остаточно заплутати ваших домашніх, виловіть шумівкою моркву з каструлі і пюріруйте її блендером або просто продавить товкачем крізь сито.
Знову покладіть пюре з моркви в каструлю з відваром і гарненько розмішайте.
Додайте до морквяного компоту курагу або цедру лимона. Накрийте каструлю кришкою і вимкніть вогонь. Компот повинен настоятися і охолонути.
Якщо ж ви спробували морквяний компот і хочете закатати його на зиму, то порядок дій такий самий. Тільки настоювати його не потрібно. Заливайте компот в банки і відразу ж закривайте закаточним ключем.
При такому способі приготування морквяного компоту пастеризувати його не потрібно. Зберігайте компот з моркви краще в прохолодному темному місці. На найближчі 8-10 місяців ви будете забезпечені вітамінами, які в ньому містяться.
Чому вам потрібно приготувати компот з моркви? Ґрунтовні аргументи знайдете у відео.