Як зварити компот з кавуна - рецепт домашньої заготовки на зиму

Як зварити компот з кавуна – рецепт домашньої заготовки на зиму

Освіжаючі напої можна пити навіть взимку. Тим більше, якщо це такі незвичайні напої, як компот з кавуна. Так, з кавуна можна зварити чудовий компот на зиму, який здивує ваших гостей, і порадує дітей.

Кавун – безвідходна ягода, адже кірки підуть на цукати , або на варення , а з м’якоті ми зваримо компот.

На 2 кг м’якоті кавуна:

  • 2 л. води;
  • 2 склянки цукру.

Вимийте кавун гарненько під проточною водою. Наріжте на часточки і очистіть шкірку. Наріжте м’якоть кавуна на кубики і по можливості видаліть насіння.

Налийте в каструлю води, засипте цукор і зваріть сироп.

Коли цукор повністю розчиниться, акуратно висипте в каструлю шматочки кавуна.

Помішуйте компот і після моменту закипання варіть кавун 3-5 хвилин. Довше кавун варити не варто, інакше він перетвориться в кашу.

Шумівкою, або великою ложкою розкладіть м’якоть кавуна по банкам.

Дайте сиропу ще хвилину покипіти і залийте його в банки.

При такому способі приготування, компот з кавуна не потребує пастеризації. Закрутіть банки кришками, переверніть їх і укутайте теплою ковдрою.

Зберігати компот з кавуна потрібно в прохолодному, темному місці, не більше 9 місяців. Але, як показує практика, компот з кавуна дуже швидко закінчується. Адже це прекрасна основа для приготування фруктового льоду, який обожнюють дорослі і діти.

Можна поекспериментувати зі смаком компоту, додаючи в нього мед, лимон, корицю, ваніль і гвоздику. Всі ці інгредієнти прекрасно підходять для кавунового компоту, але додавати їх, чи ні, вирішуєте тільки ви самі.

Дивіться відео, як зварити компот з кавуна на зиму: