Освіжаючі напої можна пити навіть взимку. Тим більше, якщо це такі незвичайні напої, як компот з кавуна. Так, з кавуна можна зварити чудовий компот на зиму, який здивує ваших гостей, і порадує дітей.
Кавун – безвідходна ягода, адже кірки підуть на цукати , або на варення , а з м’якоті ми зваримо компот.
На 2 кг м’якоті кавуна:
- 2 л. води;
- 2 склянки цукру.
Вимийте кавун гарненько під проточною водою. Наріжте на часточки і очистіть шкірку. Наріжте м’якоть кавуна на кубики і по можливості видаліть насіння.
Налийте в каструлю води, засипте цукор і зваріть сироп.
Коли цукор повністю розчиниться, акуратно висипте в каструлю шматочки кавуна.
Помішуйте компот і після моменту закипання варіть кавун 3-5 хвилин. Довше кавун варити не варто, інакше він перетвориться в кашу.
Шумівкою, або великою ложкою розкладіть м’якоть кавуна по банкам.
Дайте сиропу ще хвилину покипіти і залийте його в банки.
При такому способі приготування, компот з кавуна не потребує пастеризації. Закрутіть банки кришками, переверніть їх і укутайте теплою ковдрою.
Зберігати компот з кавуна потрібно в прохолодному, темному місці, не більше 9 місяців. Але, як показує практика, компот з кавуна дуже швидко закінчується. Адже це прекрасна основа для приготування фруктового льоду, який обожнюють дорослі і діти.
Можна поекспериментувати зі смаком компоту, додаючи в нього мед, лимон, корицю, ваніль і гвоздику. Всі ці інгредієнти прекрасно підходять для кавунового компоту, але додавати їх, чи ні, вирішуєте тільки ви самі.
Дивіться відео, як зварити компот з кавуна на зиму: