Як зварити компот з бананів з лимоном / апельсином: кращі способи приготування бананового компоту

Всі ми звикли до компоту з абрикосів, вишні, смородини, яблук. Але, насправді, цей освіжаючий напій можна приготувати з будь-яких фруктів та ягід. Навіть з бананів. Тож, якщо ви хочете спробувати нестандартний компот – пропонуємо вам рецепт бананового компоту з лимоном чи апельсином.

В цей компот також треба додати трохи інших фруктів, які мають яскравий колір. Це може бути полуниця, ожина. А любителям екзотичних смаків краще додати лимон, ананас чи апельсин.

Ми пропонуємо рецепт бананово-цитрусового компоту. Для його приготування знадобиться мінімальна кількість інгредієнтів (вона розрахована на трилітрову ємність):

  • 2-3 банана;
  • 1 апельсин або лимон;
  • 2 склянки цукру.

Спочатку наберіть воду в каструлю та додайте в неї цукор і включить вогонь. Далі почистіть банани від шкірки та поріжте невеликими шматочками.

Потім добре помийте лимон в гарячій воді з-під крану. В цьому рецепті використовується лимон зі шкіркою, а отже з нього треба змити весь бруд. Потім наріжте лимон кружальцями і обов’язково заберіть насіння, аби компот не почав гірчити.

Доведіть воду до кипіння, засипте банани, почекайте 5-10 хвилин і додайте лимон.

Коли компот знову закипить, зразу ж візьміть бутель, який ви попередньо стерилізували, залийте в нього компот, закатайте кришкою і закрийте ковдрою чи рушником до повного охолодження.

Такий компот треба зберігати в прохолодному і темному місці. Пити його краще охолодженим. Строк придатності складає 6 місяців.

До речі, є варіант рецепта в якому банани варять прямо зі шкіркою. Дехто каже, що завдяки цьому смак стає більш цікавим. Але під час варіння шкірка темніє, через що банан виглядає не так апетитно. Тому вам вирішувати, який саме рецепт варто спробувати.

Саме з рецептом приготування компоту з бананів в шкірці ви можете ознайомитися в цьому відео::