Коли закінчується збір березового соку і виявляється, що соку заготовили так багато, що вже сік закатали і заморозили, квас наквасили … Залишається тільки зробити вино з березового соку.
Інгредієнти: Березовий сік
Як зробити вино з березового соку в домашніх умовах
Якщо соку зібрали багато, хорошим консервантом для березового соку може бути спирт. Його додають в березовий сік до отримання міцності не більше 16 градусів. Також можна додати березових бруньок. В результаті у Вас вийде домашнє легке вино на березових бруньках. Це перший рецепт вина Березовик – він найпростіший у приготуванні.
Домашнє березове вино – другий рецепт.
Горілка і портвейн містять спирт, який є чудово консервує березовий сік і зберігає його корисні властивості.
Для приготування цього напою вам знадобиться бочечка ємністю близько 7 літрів. Наливаємо в неї 5 л. соку, додаємо півлітра горілки і пляшку портвейну (750 г), 1,2 кг цукрового піску і 600 г родзинок.
Перемішуємо суміш до розчинення цукру. Бочечку щільно закриваємо і виносимо на холод. Рекомендується тримати бочечку з напоєм на холоді два з половиною місяці. Після завершення цього періоду, відстояний напій розлити в пляшки і щільно їх закупорити.
Пляшки з напоєм відправити в льох, і зберігати в горизонтальному положенні.
Цей напій прикрасить і урізноманітить ваш стіл. Ваші гості не залишаться байдужими до березового вина, приготованого в домашніх умовах.
Третій рецепт приготування домашнього вина з березового соку .
Це не просто домашнє вино і не просто алкогольний напій. Адже, вживаючи його в помірних дозах, можна не тільки насолоджуватися ароматом березового соку, але і наситити свій організм корисними властивостями березового соку .
І так, нам знову знадобиться бочечка, ємністю близько 7 літрів. Потрібно залити в неї 5 літрів березового соку, додати 1 літр портвейну, 1,6 кг цукру, покришену м’якоть 2 лимонів без насіння. Бочечку закрити і відправити його на льодовик або в підвал на 2 місяці. Потім бочечку розкрити, розлити вміст бочки по пляшках і щільно їх закупорити. Пляшки з напоєм відправити в льох і покласти їх горизонтально. Після цього, через три тижні березове вино буде готове.
Сподіваюся, що ці три рецепти, як зробити вино з березового соку, назавжди оселяться у Вашій записній книжці рецептів.