Як зробити тушонку на зиму як бефстроганов – простий домашній рецепт тушонки з яловичини.

Тушонка у вигляді бефстроганов – це цікавий і простий варіант заготовки м’яса на зиму. Щоб приготувати таку тушонку треба інгредієнти, які є в кожному домі. Тож вам не доведеться витрачати багато часу на пошуки продуктів та саме приготування. А в результаті ви матимете дуже смачну страву з пікантним присмаком та ароматом.

Як приготувати домашню тушонку з яловичини

Для приготування цієї страви, необхідно взяти дуже добре наточений ніж та настругати свіжу вирізку таким чином, щоб товщина соломки була не більше 1-го сантиметра.

Далі м’ясо треба добре, але не занадто, відбити, посипати сіллю та пряними травами (обирайте ті, які найкраще смакують вам та вашій родині) і обваляти в борошні тонкого помолу.

На наступному етапі ви маєте добре обсмажити шматочки на пательні. Робіть це швидко і на великому вогні. А в кінці додайте тушковану цибулю. Її кількість обирайте на свій розсуд.

Доки м’ясо готується, підготуйте скляну тару (банки), в яку його перекладете, коли воно дійде до готовності. Перекладайте м’ясо в гарячому вигляді. Весь соус, який виділився під час приготування, також треба перелити в банки.

Тепер необхідно стерилізувати банки. Час стерилізації для літрових – 1 година 45 хвилин.

Потім можете закочувати їх та відправляти на зберігання.

Таку тушонку додають до макаронів, картоплі, використовують в якості основи для бульйонна. Також це м’ясо можна використати і в якості начинки. Як ви бачите, варіантів дуже багато. Тому обов’язково варто заготувати таку тушонку на зиму.