Лимонна цедра – це дуже смачна приправа, яку можна додавати у випічку, салати та інші страви. А ще, її легко готувати самостійно.
Інгредієнти: Лимон
Отже чудова, ароматна цедра лимона – як зробити в домашніх умовах?
Спочатку лимон треба помити, а потім опустити в окріп – тоді цедру буде легше зняти.
Треба пам’ятати про те, що цедра – це лише тоненька частина шкірки жовтого кольору. Тому зрізати треба тільки її, і робити це дуже обережно. Для цього варто скористатися максимально гострим ножем. Ідеальним варіантом буде ніж для фруктів.
Зрізану цедру треба дрібно порізати, викласти на рівну поверхню та сушити 2-3 дні, час від часу перевертаючи. Готова цедра – це та, яка стала крихкою.
Потім цедру треба перемолоти або розтовкти, доки вона не перетвориться на порошок.
До речі, цедру можна готувати і іншим способом. Для цього жовту шкірку просто стирають на тертці і висушують цю отриману стружку.
Суху цедру можна зберігати в шафі, на кухні. Але щоб вона не пропала, порошок необхідно скласти в скляні банки та щільно закрити кришками.
Як бачите, це дуже простий рецепт, який допоможе заготувати цю корисну і духмяну приправу.