Як зробити томатний сік на зиму в домашніх умовах або смачний сік з помідорів з м’якотою.

Чи давно ви куштували томатний сік з м’якоттю? Ні, не той універсальний напій у банках чи паперових коробках, що пропонують магазини? І не той домашній морс, що надто солоний та годиться лише для борщу? А сік, що не зрівняється у своєму смаку ні з яким іншим! Його можна приготувати у домашніх умовах, шкурок точно не буде, а буде лише томатне поживне золото у вашій коморі та на столі.

При цьому саме цей сік можна не готувати на цьому одному продукті. Урізноманітніть цей напій прянощами, селерою та часником, додайте цукор та сіль. А кажуть, що за цим рецептом сік із болгарський перцем — оригінальний і незабутній. Його хочеться пити, як джерельну воду — ще та ще.

Який ви більше любите томатний сік: солоний, солодкий або кислий? Який хочете, такий і вийде. Наприклад, солодкуватий сік можна отримати з великих, м’ясистих, перестиглих помідорів більш рожевого кольору. Напій із кислинкою — з дрібних червоних плодів, який можна використовувати для приготування борщів, підливок. Напій із солодким присмаком ви ні за що не віддасте для приготування страв, його краще випити самому.

Можливо, ви чули про таку думку, що, якщо довго проварювати овочі, то корисних речовин у такій страві буде обмаль. Але це не стосується помідорів. Варіть їх без страху, що користь зникне. Чим більше кипить сік при перероблюванню, тим більше утворюється лікопен, який має профілактичну дію від раку.

Як приготувати томатний сік з м’якоттю на зиму.

помідори

Процес приготування соку

Пропорція щодо консервованої заготовки: на 1 л соку знадобиться 1,5 кг помідорів. Для соку потрібно брати стиглі й перестиглі помідори. Навіть, якщо трапляється великий помідор із зіпсованою частиною, виріжте її, а цілу половинку помідора кидайте до миски. Хвостики теж відкидайте. Великі й цілі помідори переріжте.

Томатну масу треба викласти у емальовану ємність та поставити на помірний вогонь. Помішуючи, готуйте помідори 1 годину. Згодом шкурки будуть відставати від м’якоті. Перемішуйте масу та хай вони добре розварюються, бо чим більш вони будуть м’якші, тим менше буде відходів при подальшій переробці.

Цю ще гарячу помідорну масу ретельно перетирайте через сито.

Густий сік, що ви отримали, підсоліть додайте прянощі та ставте на вогонь ще на 30 хв. Також не забувайте часто перемішувати.

Простерилізуйте банки або скляні пляшки. Підготуйте широку каструлю та поставте у неї ємності із соком. Стерилізувати 30 хвилин при температурі 90 ° C. Після цього закатуйте банки чи пляшки й відставляйте у прохолодне місце. Це може бути комора, шафа у кімнаті чи погріб.

Вітамінний та смачний напій із помідорів буде вас радувати зимовими днями. Цей рецепт домашнього томатного соку з м’якоттю малокалорійний, тому його можна пити у будь-який час, не хвилюючись за зайві кілограми. Якщо до напою додати лимонний сік, то ви отримаєте загальнозміцнювальний засіб у холодну пору року. Звичайно, готувати гарячі страви на цьому сокові – одне задоволення. Соус для піци й для макаронів, підливки до тушеного м’яса та риби, томатне печиво – ці та інші ідеї оригінальних страв вам сподобаються із таким домашнім соком.