Як зробити прозорий лід в домашніх умовах: чотири перевірених способи заморозки

Заморожені кубики льоду – це необхідність під час створення будь-якого коктейлю. Також лід додають в чай та інші напої.

Але заморозити лід не так просто, як може здатися на перший погляд. Часто кубики виходять з бульбашками, або вони просто мутні. Тому зараз ми поділимося деякими секретами заморожування льоду.

Чому заморожений лід мутніє

Так відбувається через те, що в воді є мікроскопічні бульки, а також домішки. І коли лід починає замерзати, то це відбувається від стінок до середини. Тому всі бульки виштовхуються до центру, і, врешті-решт, створюють мутний колір.

звичайний лід

Способи заморозки льоду

Заморожуємо кип’ячену воду

Воду треба профільтрувати, а потім кілька хвилин прокип’ятити. Потім вода має вистигнути. Якщо кип’ятіння відбувалося в каструлі – її обов’язково варто накрити кришкою, аби туди не потрапив пил.

Після цього треба розлити воду по формочкам і зачекати, поки лід повністю заморозиться.

Кип'ячена вода для заморожування

В цьому відео два найкращі способи замороження прозорого льоду

Як заморозити лід в пластиковому контейнері

Тут мова ідеться по контейнер-холодильник, який підтримує певну температуру. Але треба брати той, який точно поміститься в морозильну камеру.

Треба взяти звичайну воду, якщо вона нефільтрована – відфільтрувати. Потім наливаємо її в формочки, ставимо в контейнер і заливаємо воду і в нього також. Вона повинна знаходитися на рівні з водою у формочках. Ставимо в морозилку, де температура не нижче -8 градусів за Цельсієм. Кришку треба прикривати нещільно.

Коли вода замерзне, треба дістати форми разом з льодом довкола них, позбавитися від нього і дістати прозорі кубики.

прозорий лід

Повільне заморожування

Цей спосіб передбачає температуру в морозильній камері лишень – мінус 1 градус за Цельсієм. Воду треба залити в форми, обернути харчовою плівкою та поставити на верхню поличку морозилки. Лід заморозиться приблизно через добу.

Прозорий і каламутний лід

Як зробити прозорий лід з допомогою солі

В воду треба додати сіль. Її потрібно стільки, щоб вода не замерзала при  – 2 градуси за Цельсієм. Потім воду треба поставити в морозильну камеру з низькою температурою заморожування і зачекати.

З солоної води точно вийде прозорий лід, але треба пам’ятати, що і рідина, в якій ці кубики розтануть, теж отримає солоний присмак.

Замороження в солоній воді

І наостанок відео про те, як зробити лід з дистильованої води.