Перш за все потрібно визначиться, що таке «Вікторія»? По суті, це загальна назва для всіх сортів ранньої полуниці і садової суниці. Ранні сорти відрізняються особливим смаком і ароматом. Тому так важливо не зіпсувати це і зберегти всі ці якості на зиму. Коли ви взимку відкриєте банку з полуничним джемом, запах полуниці відразу виманить всіх ваших домашніх з їх кімнат.
Інгредієнти: Полуниця, Сік лимона, Цукор
Давайте подивимося кілька простих рецептів приготування полуничного джему з «Вікторії».
Зміст
Простий рецепт приготування джему з ранньої полуниці в мультиварці
Складові:
- 1 кг полуниці;
- 700 гр. цукру.
Вимийте полуницю, видаліть плодоніжки і подрібніть її блендером або дерев’яним товкачем.
Залийте отриману суміш в чашу мультиварки і додайте весь цукор. Увімкніть режим «тушкування» на 30 хвилин, і джем готовий.
Джем з «Вікторії» на зиму
Складові:
- 1 кг полуниці;
- 1 кг цукру.
Мити і чистити «Вікторію» потрібно дуже швидко, інакше ягоди наберуть води і розповзуться. І це не просто негарно. Полуниця в воді моментально втрачає сік, а значить і смак. Краще мити полуницю невеликими партіями, щоб вона була в воді не більше 3-5 хвилин.
Подрібніть полуницю блендером або товкачем, додайте цукор і поставте каструлю на вогонь.
Доведіть полуницю до кипіння і зніміть піну. Через 5 хвилин після закипання приберіть каструлю з плити, накрийте кришкою і залиште до повного охолодження.
Знову поставте каструлю на плиту і кип’ятіть джем на слабкому вогні ще 10 хвилин, і знову зніміть з плити.
Такі проміжки потрібні для стабілізації цукру і уварки ягід. Якщо полуничний джем варити відразу протягом 30 хвилин, то від вітамінів не залишиться і сліду, як і від свіжого аромату.
Втретє доведіть джем до кипіння, і через 10 хвилин джем вже готовий і його можна розкладати по банках.
Щоб полуничний джем при варінні не потемнів і залишався все того ж яскравого червоного кольору, на початку варіння в нього потрібно додати сік одного лимона.
Зберігати полуничний джем краще в прохолодному місці, але і при кімнатній температурі він може вистояти 4-5 місяців. У прохолодному місці цей термін зберігання збільшується в 3 рази.
Пропоную подивитися рецепт швидкого приготування полуничного джему з «Вікторії»: