Як зробити полуничне повидло. Швидко і просто – смачна домашня заготовка на зиму.

Полуничне повидло можна застосовувати для додавання приємних ягідних ароматів і додання нових смакових якостей молоку, сиру, молочним кашам, йогурту, кефіру, для запіканок, млинців … перераховувати страви, де можна використовувати повидло з полуниці можна довго.

Тому, перейду до суті рецепта і просто розповім яка технологія приготування повидла.

Приготування повидла потребує наявності у Вас ягід полуниці і цукру. На 1 кг ягід потрібно мати 750 г цукру. Любителі ванільного аромату можуть додати трішки ваніліну. Ваніль злегка змінить смак полуничного повидла. Тому, раджу експериментувати на невеликій порції.

Як зробити полуничне повидло

1. Вимиті і сухі ягоди пропустити через сито або подрібнити в блендері. Не довго (хвилин 30) поварити без цукру.

полуничне повидло

2. У киплячі ягоди додати цукор і варити далі ще 30 хв.

полуничне повидло
Фото. полуничне пюре

3. Розливається повидло по банкам ще теплим і закривається кришками.

Увага: якщо домашня заготовка з полуниці буде зберігатися не в підвалі, а в досить теплому приміщенні, то краще ще не закриті банки простерилізувати 35 хв в каструлі з підігрітою водою.

Повидло з полуниці
Фото. Повидло з полуниці

Ось як просто зробити полуничне повидло на зиму. Смачна домашня заготовка готується швидко і просто. Думаю, що не тільки дитина, але і рідко який дорослий, відмовиться від повидла з полуниці – смачного і корисного.

полуничне повидло
Фото. полуничне повидло