Малиновий сироп приготований на зиму – це, свого роду, заміна компоту. Адже, відкривши сироп взимку, можна, в домашніх умовах приготувати смачний і корисний напій, дуже схожий на малиновий компот.
Інгредієнти: Лимонна кислота, Малина, Цукор
Правда, ягід малини не буде, але з іншого боку цей факт швидше плюс ніж мінус. Одним словом пропонуємо спробувати приготувати цей простий і хороший рецепт сиропу з малини.
Що нам буде потрібно для сиропу: 2 кг малини, 2 кг цукру, 8 гр. лимонної кислоти.
Як зробити сироп з малини
Підготовлену малину потовкти (можна з допомогою м’ясорубки) і профільтрувати через подвійний шар марлі.
В отриманий сік додати цукор.
Розігріти, після повного розчинення цукру, додати лимонну кислоту. Гарненько прокип’ятити, зняти піну шумівкою.
Профільтрувати через стерильну марлю, розлити в банки або пляшки, закатати і відставити в приміщення, де ви зберігаєте всі свої заготовки на зиму. Наступної додаткової пастеризації баночки/пляшечки з малиновим сиропом не вимагають.
Якщо Ви освоїте як приготувати малиновий сироп, то зможете використовувати його взимку не тільки для приготування домашніх напоїв, але і для прикраси млинців, оладок, десертів та інших смачних домашніх страв.