Як зробити малосольні огірки на зиму – рецепт і приготування малосольних огірків про запас.

Українська народна мудрість каже: «На колір і смак товариш не всяк», – і цей вислів прекрасно характеризує ставлення людей до різних видів продуктів харчування, зокрема огірків. Хтось любить поласувати солодкими свіжими огірками, комусь до смаку гострі, солоні або квашені, проте малосольні огірки – це саме те, що об’єднує усіх любителів солінь разом. Вони в міру солоні, в міру кислі та хрусткі. Такі огірки завжди буяють ароматом запашних спецій та часнику.

огірки

Проте чи можливо зберегти цей неповторний смак та аромат протягом усієї зими? Звичайно, можливо, і наш рецепт обов’язково вам у цьому допоможе.

Отже, для початку беремо потрібну кількість свіжих огірків, миємо їх та обрізаємо хвостики.

В окремій мисці перемішуємо 100 грам натертого кореня хріну, трохи подрібненого листя хріну та приблизно 5-6 зубчиків часнику.

Далі беремо окрему каструлю і засипаємо туди половину отриманої «заправки». Далі додаємо декілька кілець гострого перцю, на них кладемо наші огірки та «накриваємо» усе це залишками нашої хріно-часникової приправи.

Наступна стадія – виготовлення розсолу. Насправді, цей процес є вкрай простим. Потрібну нам кількість води заливаємо в окрему посудину і на кожен літр рідини додаємо 50 грамів солі. Отриманий розсіл треба прокип’ятити протягом декількох хвилин, згодом дати йому охолонути, профільтрувати і безпосередньо залити ним каструлю з нашими огірками.

Цю каструлю необхідно щільно перемотати марлею і залишити настоюватись при кімнатній температурі протягом 3-4 діб. Після цього терміну усю рідину із каструлі необхідно злити, прокип’ятити і процідити до однорідного стану.

Тепер ми беремо чисті банки, наповнюємо їх огірками, свіжими приправами, заливаємо розсолом, що кипить, залишаючи трохи місця згори.

Далі банки необхідно стерилізувати. Для цього накриваємо їх ошпареними металевими кришками, не закручуючи, ставимо у каструлю з теплою водою і даємо їй закипіти. Висота рівню води повинна складати приблизно 2/3 від висоти банок. Зауважимо, що час стерилізації літрових банок – 20-25 хвилин, а трилітрових – 30-35 хвилин.

Після стерилізації закочуємо і охолоджуємо наші огірки до кімнатної температури і відправляємо на полицю.

Огірки, приготовлені за таким рецептом, є дуже смачними, не містять консервантів і слугують відмінним додатком до зимової вечері як для дорослої людини, так і для дітей. Слід зазначити, що у випадку дітей не потрібно додавати до маринаду гострий перець. Як ми можемо переконатися, приготування малосольних огірків – справа не дуже легка, але результат обов’язково вас не розчарує.