Як зберігати цукор у домашніх умовах

Кожній господині важливо знати, як правильно зберігати цукор в умовах звичайної квартири. Зберігати цей продукт зовсім не складно, термін його придатності більш ніж тривалий, але якщо щось зробити не так, можна «втратити» його якість.

З огляду на «примхливість» цукрового піску, при його зберіганні не можна нехтувати жодним із правил, інакше не вдасться, як можна довше використовувати його в кондитерських цілях.

Головні нюанси правильного зберігання цукру

Найбільшим ворогом цукру є вологість. Якщо є надлишок вологи, то цукровий пісок втрачає свою крихкість, а цукор в шматочках (рафінад) злипається між собою й змінює колір. Тому тара для зберігання солодкого продукту повинна щільно закриватися й бути ідеально сухою.

Також цукор здатний вбирати сторонні аромати. Тому варто стежити, щоб тара під цукровий пісок була виготовлена з матеріалу, що не вбирає й не віддає запахи. Тобто, якщо пересипати цукор у банку, наприклад, з-під кави, то продукт придбає кавовий аромат.

Якщо правильно зберігати цукровий пісок (оптимальним вважається температурний режим від 12 до 25 °С, а вологість повітря повинна бути в межах 70-75 відсотків), то він може бути придатним до вживання протягом 4 років.

Правильна тара для зберігання цукру

Якщо цукор придбаний в поліетиленовому пакеті, то після розтину, звичайно ж, ні про яку герметичність не може бути й мови (всього на деякий час її можна вберегти, закріпивши краї звичайною прищіпкою для білизни).

Що стосується картонної упаковки (в такій зазвичай продають цукор-рафінад), так вона дуже добре вбирає вологу. Тому варто відразу ж після розтину магазинної тари пересипати цукор в пластикову, керамічну, скляну або металеву упаковку.

Треба врахувати, що деякі недобросовісні виробники роблять упаковку з неякісного матеріалу, а він має неприємний запах (такий же аромат придбає цукор). Не має недоліків тара зі скла й кераміки, хіба що вона тендітна й вимагає до себе трепетної уваги. Металева упаковка дорожча за всі, але вона якісна й довговічна. Але тут треба враховувати, що більшість баночок для цукру з металу мають негерметичну кришку, до того ж зовнішній шар чутливий до миючих засобів, який здатний його зруйнувати. Тому естетичний момент не повинен відігравати вирішальну роль при виборі упаковки під цукор.

Зберігання цукру в домашніх умовах зовсім нескладний процес, варто тільки дотримуватися всіх порад фахівців у цій області.