Як зберігати пилок у домашніх умовах

Бджолиний пилок у свіжому стані не може бути придатним до вживання довгий час. Для того щоб він не зіпсувався його сушать або консервують.

Зазвичай, в домашніх умовах обробкою пилку бджіл займаються тільки бджолярі, а всі інші цей продукт купують уже готовим до зберігання. Тому слід пам’ятати кілька правил, які допоможуть, як можна довше користуватися цим цінним народним засобом для лікування.

Створивши сприятливі умови, за якість пилку можна не переживати довго. Продукт у висушеному стані слід розмістити в місце, де сухо й температура якого 20 °С. Для консервованого пилку необхідно знайти приміщення з показником градусника не вищим, ніж 14 °С.

Сушений пилок, упакований в герметичну тару, можна зберігати 1 рік, а консервований 2 роки. Але варто враховувати те, що з часом він буде потроху втрачати свої цілющі якості, тому його краще використовувати протягом року.

Важливо знати, що в якісно просушеного пилку розсипчаста структура, він не склеюється.

Див. відео “Пилок бджолиний. Збір, зберігання, застосування ” від Олега Дубового:

Є спосіб продовжити термін придатності продукту до 5 років. Для цього сухий пилок необхідно з’єднати з медом в пропорції 1:2. Зберігатися такий лікувальний засіб без втрати цілющих якостей зможе навіть при кімнатних умовах.