Як зберігати пармезан у домашніх умовах

Пармезан не можна назвати дешевим продуктом. Тому шматочок, що залишився після приготування, зовсім не хочеться викидати.

Дуже важливо при зберіганні пармезану в домашніх умовах створити необхідні для цього умови.

Зміст

Правильне зберігання пармезану

Зручно, що цей сир продається порційно, але якщо не вдасться придбати невеликий шматочок благородного продукту, то його можна відправити на зберігання.

В холодильнику

Ідеально, коли пармезан лежить на зберіганні в вакуумному пакеті в холодильному пристрої. Цей продукт може зберігатися досить довго, якщо дотримуватися певних умов і правил. Якщо пармезан залишився в розрізаному на шматочки вигляді, то нарізку потрібно загорнути в пергаментний папір, а зверху ще й у фольгу. Натертий сир також можна помістити в зроблений самостійно паперовий пакетик. У верхньому відсіку холодильного пристрою подібний пармезан може зберігатися 2-3 тижні. Просто відкритий сир (не нарізаний і не натертий) можна зберігати на багато довше – до 6-8 місяців.

У морозилці

Пармезан дозволяється зберігати й у морозильній камері. Головне його не заморожувати повторно (тому потрібно його розділити на порційні шматочки). А при одноразовому заморожуванні смаку делікатесного сиру нічого не загрожує. У подібних умовах у герметичних пакетах його можна зберігати протягом 3 місяців.

Якщо дотримуватися всіх важливих рекомендацій, то вдасться насолоджуватися вишуканим смаком пармезану протягом довгого часу