Як зберігати моцарелу в домашніх умовах

Не секрет, що найсмачнішу свіжу моцарелу можна спробувати тільки в Італії. Але не у всіх є така можливість. Дуже приємний той факт, що рецепт моцарели розлетівся по всьому світу.

Тому важливо знати, як зберігати цей сир після придбання. Адже якщо дотримуватися необхідних правил, то моцарела не зіпсується завчасно.

Моцарела є вершковим розсольним сиром, який не має тривалого терміну зберігання. Він готується для вживання щодня. Але більшість господинь купують моцарелу з розрахунком на потім. В цьому немає нічого «злочинного» – 2-3 дні, після придбання, при правильних умовах він все-таки зможе простояти в придатному стані.

Оптимальними показниками градусника при зберіганні моцарели вважається температура +7 °С. Зберігати його необхідно в тарі, що герметично закривається. Дуже важливо, щоб моцарела весь час була покрита розсолом, інакше вона стане сухою й зіпсується.

Тому виробники й скочують цей сир в «зручні» кульки (їх легше покрити розсолом і використовувати під час приготування, наприклад, салатів). Моцарелу прийнято готувати двічі або тричі на тиждень, тому важливо встигнути на найсвіжіший продукт. У продавців можна попросити налити в упаковку розсолу. Але, якщо з тих чи інших причин, це не вдасться зробити, його дозволяється залити міцним розчином солі й води (1 ст. л. на склянку). Вдома з оригінального пакету моцарелу можна перемістити в скляну банку.

Див. відео “Домашня моцарелла, яка виходить. Простий рецепт “: