Не секрет, що найсмачнішу свіжу моцарелу можна спробувати тільки в Італії. Але не у всіх є така можливість. Дуже приємний той факт, що рецепт моцарели розлетівся по всьому світу.
Інгредієнти: Моцарелла
Тому важливо знати, як зберігати цей сир після придбання. Адже якщо дотримуватися необхідних правил, то моцарела не зіпсується завчасно.
Моцарела є вершковим розсольним сиром, який не має тривалого терміну зберігання. Він готується для вживання щодня. Але більшість господинь купують моцарелу з розрахунком на потім. В цьому немає нічого «злочинного» – 2-3 дні, після придбання, при правильних умовах він все-таки зможе простояти в придатному стані.
Оптимальними показниками градусника при зберіганні моцарели вважається температура +7 °С. Зберігати його необхідно в тарі, що герметично закривається. Дуже важливо, щоб моцарела весь час була покрита розсолом, інакше вона стане сухою й зіпсується.
Тому виробники й скочують цей сир в «зручні» кульки (їх легше покрити розсолом і використовувати під час приготування, наприклад, салатів). Моцарелу прийнято готувати двічі або тричі на тиждень, тому важливо встигнути на найсвіжіший продукт. У продавців можна попросити налити в упаковку розсолу. Але, якщо з тих чи інших причин, це не вдасться зробити, його дозволяється залити міцним розчином солі й води (1 ст. л. на склянку). Вдома з оригінального пакету моцарелу можна перемістити в скляну банку.
Див. відео “Домашня моцарелла, яка виходить. Простий рецепт “: