Як зберігати мармелад – скільки й за яких умов

Всім любителям мармеладу обов’язково необхідно знати все, що стосується зберігання цих солодощів. Прості правила допоможуть протягом усього терміну придатності насолоджуватися ніжним смаком ласощів.

Дуже важливо не нехтувати побажаннями виробників мармеладу з приводу його зберігання (вони завжди є на упакуванні).

Правила вибору мармеладу

Цей момент не можна оминати, так як від правильного вибору солодощів залежить термін їх придатності. Тільки якісний продукт може зберігатися довго.

  1. Мармеладні часточки повинні мати пружну структуру.
  2. Треба зупиняти свій вибір на кондитерському виробі без тріщин по всій поверхні.
  3. Краї мармеладу повинні бути рівними – це одне із свідчень свіжості продукту.
  4. Не можна купувати мармелад, який має липку або зволожену поверхню.
  5. Ласощі зі штучними компонентами й консервантами зберігаються довше, але такий продукт може принести шкоду здоров’ю.
  6. Мармелад в пошкодженому упакуванню також не годиться.

Див. відео:

До речі, добре якщо солодощі знаходяться в прозорому упакуванні. У такому вигляді їх легше розглянути.

Умови зберігання мармеладу

Желеровані вироби дуже добре вбирають сторонні запахи, а також швидко псуються, якщо на них впливають промені сонця й волога. Тому треба, щоб біля мармеладу не зберігалися продукти, що мають сильний аромат. Уберегти ласощі від такого впливу, природно, допоможе герметичне упакування.

Місце, призначене для зберігання солодкого продукту, потрібно добре провітрювати. Також вологість в ньому не повинна бути вищою, ніж 75-80%. Якщо буде надлишок вологи, часточки можуть злипнутися або покритися пліснявою. Занадто низька вологість: теж недобре – продукт засохне й потріскається. Оптимальною температурою зберігання є показник термометра від +15 до +20 °С.

Скільки можна зберігати той чи інший вид мармеладу

Вибираючи мармелад необхідно пам’ятати, що приблизні терміни його зберігання залежать від основного желеруючого компоненту та виду упакування:

  • півмісяця можна зберігати розфасовані або вагові ласощі;
  • до 2 місяців – придбані в упакуванні з поліетилену або полімеру;
  • місяць – скибочки, в яких немає цукру;
  • приблизно, 45 днів – солодощі з агароїдом;
  • 2 місяці – фруктово-ягідний виріб (формовий) і 3 місяці – пластовий;
  • 3 місяці – фірмовий мармелад із агаром і пектином;
  • 2 місяці – фруктово-желейний виріб.

Тобто, не всі види солодкого виробу зберігаються, однакову кількість часу.

Зберігання мармеладу в холодильнику та морозилці

В холодильнику

Після придбання, ласощі необхідно відправляти в холодильний пристрій тільки після відкриття упакування. До того, ласощі цілком придатні до вживання й не в холодильнику (природно, що в межах терміну придатності).

Розпакований мармелад потрібно помістити в лоток, що герметично закривається або тару зі скла. Ще надійніше його можна захистити від пересихання, якщо замотати у фольгу або плівку.

У морозильній камері

В умовах цього пристрою, при температурі -18 °С, ласощі можна зберігати навіть довше заявленого терміну, але не можна забувати про герметичність тари та «правильних сусідів», тобто тих, що не мають сильного аромату.

Зберігання мармеладу зовсім не складний процес, важливо тільки слідувати всім необхідним рекомендаціям.