Незважаючи на те, що сучасна медицина досягла немалих висот, люди все частіше звертаються за допомогою до народних методів лікування. Тому багатьом знадобляться знання про те, як зберігати цілющу маклюру (адамове яблуко, індійський апельсин) в умовах будинку.
Інгредієнти: Маклюра (адамове яблуко)
Зморщений плід маклюри цінується за унікальну властивість стимулювати відновлення пошкоджених тканин, за антисклеротичний і протиканцерогенний вплив. Також це хороший антиоксидант. Адамове яблуко не можна їсти, але народна медицина дуже часто використовує його, як основний інгредієнт в своїх рецептах.
Правильне зберігання маклюри свіжої
Для приготування лікувальних виробів підійде тільки адамове яблуко в свіжому вигляді. Його можна зберігати в холодильнику протягом півроку. Але слід пам’ятати, що термін зберігання свіжого адамового яблука залежить від того, коли зібраний урожай і умов, при яких транспортувалися екзотичні плоди.
Часто відбувається так, що маклюра в холодильній шафі швидко набуває чорного відтінку і стає непридатною для приготування настою. Саме тому бажано не залишати її на зберігання навіть у холодному місці, а краще відразу ж використовувати для приготування лікарських настоянок, мазей і засобів для натирань.
Умови та термін зберігання народних ліків із маклюри
Як уже відомо, неїстівні екзотичні плоди не годяться для зберігання протягом тривалого часу. Після придбання адамового яблука, його необхідно відразу ж почати перероблювати.
Приготовану настоянку потрібно зберігати в затемненій тарі, що герметично закривається, і в тому місці, де завжди холодна температура. Під впливом світла та тепла лікарський засіб може швидко стати непридатним до вживання. Якщо дотримуватися всіх необхідних умов зберігання, то настоянку можна використовувати в лікувальних цілях від 6 до 8 місяців.
Робити багато мазі з оригінального плода за один раз не бажано. У зв’язку з тим, що максимум лікувальної результативності в цілющому засобі зберігається лише в тільки що приготованому вигляді.