Як зберігати консерви в домашніх умовах

Консерви – це частий гість майже на кожній кухні. Вони здатні виручити господиню в той момент, коли у неї немає часу на приготування їжі.

Вживши ті чи інші прострочені консерви можна отримати сильне отруєння. Тому обов’язково потрібно уважно розібратися в питанні правильного зберігання цього продукту.

Правила зберігання консервів

Природно, найголовніше придбати якісний продукт, тому що тільки він зможе зберігатися тривалий час і не бути шкідливим для здоров’я. Обходити стороною необхідно вже, хоч навіть і трохи, роздуті баночки, ті, на яких є сліди утворення корозії, та ті термін придатності, яких через дуже короткий час закінчиться. Про несумлінного виробника також свідчить пошкоджена етикетка. При зберіганні важливо стежити, щоб показники термометра завжди коливалися в межах + 3- + 8 °С. Зазвичай термін їх придатності становить 2 роки. Такий досить тривалий термін зберігання консервів із-за того, що перед фасуванням вони проходять стерилізацію, а після, термічно оброблений продукт поміщають в бляшану герметичну тару, вкриту зсередини лаком, емаллю або лудою.

Найкраще відправляти консерви на зберігання в коробках або ящиках в сухе та прохолодне приміщення. Правильно, якщо на виробництві консерви в жерстяних банках змащують технічним вазеліном. Вдома його не можна витирати, він береже тару від корозії.

Скільки часу можна зберігати консерви

На кожній упаковці з консервами завжди вказаний термін придатності. Після цього терміну вживати продукт не можна. Добре, коли під час зберігання продукту, є можливість забезпечити між ємностями невеликий простір, інакше від будь-якого механічного пошкодження може утворитися корозія.

Терміни зберігання відкритих консервів

Іноді відкриті консерви не виходить з’їсти за один прийом. Поспішати викидати продукт не варто. Його слід перемістити в тару з харчового пластику або скла, герметично закрити та помістити в холодильний пристрій. Але важливо пам’ятати, що після закінчення 3-4 днів відкриті консерви вживати в їжу вже не можна. Особливо, якщо вони м’ясні або ж рибні (їх взагалі бажано з’їсти за два дні після відкриття).

Вживати в їжу прострочені консерви категорично заборонено, вони можуть викликати сильне отруєння людського організму.

Див. відео “Скільки часу можна зберігати тушонку, консерви?”: