Дуже часто на дачах можна побачити симпатичні чохли, в яких ховається фізаліс. Овоч зовні, й трохи на смак, нагадує помідор.
Інгредієнти: Фізаліс
Коли фізаліс «вигляне назовні» його можна збирати. Овоч має липку шкірку. Вона гірчить і липне до рук, але саме її наявність дозволяє плодам довше зберігатися. Перед вживанням ця клейковина легко сходить після декількох хвилин бланшування.
Зміст
Правильне зберігання фізалісу в свіжому вигляді
Пружні плоди потрібно розмістити в ящики з отворами й залишити продукт й прохолодному приміщенні (+12 °С … +14 °С). Трохи нестиглі екземпляри можна поставити на тепло (+25 … +30 °С), щоб вони дійшли. На це знадобиться десь два тижні.
При таких умовах стиглий фізаліс може зберігатися протягом 2 місяців, а не сильно зрілий навіть до весняної пори. Хоча на перший погляд плоди дуже тендітні, вони досить витривалі: навіть ті екземпляри, котрі впали на землю можуть лежати на ґрунті й бути придатними до вживання до 10 днів.
Час від часу ящики з фізалісом потрібно перебирати, щоб викинути, якщо будуть, підгнилі плоди. Варто згадати ще про один важливий нюанс: якщо в момент збору врожаю погода була сонячною, то рослина зможе зберігатися набагато довше, ніж та, що «потрапила під дощ».
Див. відео: Збір і зберігання фізалісу:
Перевірені способи зберігання фізалісу на зиму
Більшість господинь надає перевагу заготівлям із фізалісу, які, як правило, як і всі закрутки, зберігаються до наступного врожаю. Головне лише користуватися перевіреними рецептами й дотримуватися всіх необхідних правил.
Тут потрібно знати, що є овочевий і ягідний сорт рослини. У першому випадку, фізаліс готують на зиму, як і всі овочі: квасять, маринують, солять тощо. З ягідного ж, роблять варення, джеми, цукати і т. д.
Див. також: Домашні цукати з фізалісу овочевого.
Всі ці знання неодмінно потрібні господиням, які звикли балувати своїх рідних оригінальними й смачними стравами весь рік, використовуючи для цього не тільки сезонні овочі та фрукти.