Як зберігати фісташки в домашніх умовах

Фісташки не тільки смачні горіхи, але й дуже корисні. Тому кожному хочеться мати під руками такий цінний продукт. При цьому потрібно пам’ятати, що тільки при правильних умовах зберігання вони будуть корисними й придатними до вживання тривалий час.

Правил зберігання фісташок зовсім небагато, але всі вони дуже важливі. Не можна нехтувати жодним із них.

Більш надійніше будуть зберігатися фісташки, якщо їх залишити в шкаралупі. Хоча вона з часом трохи відкривається, основна частина продукту захищена й у ній зберігаються всі корисні елементи.

Зберігання фісташок у солоному вигляді, ніяк не відіб’ється на терміні їх придатності, але смак таких горішків із часом зміниться в гірший бік.

Щоб тривалий час насолоджуватися смаком фісташок варто:

  • зберігати їх далеко від джерела тепла;
  • на період зберігання забезпечити продукт темним місцем;
  • захистити горішки від проникнення до них вологи (з цим допоможе впоратися поліетиленовий пакет або закупорена скляна банка).

Найдовше зберігаються горішки, на шкаралупі яких немає чорних крапок, і чиї ядра мають рівномірну розмальовку.

Див. відео “Як зберігати горіхи, щоб не завелися жучки”:

Фісташки без шкаралупи придатні до вживання протягом 3 місяців, незалежно від місця зберігання. Неочищені ядра, при дотриманні всіх умов, можна зберігати півроку.

Також для зберігання фісташок можна скористатися морозильною камерою. В таких умовах горіхи залишаться в придатному стані протягом цілого року.