Фісташки не тільки смачні горіхи, але й дуже корисні. Тому кожному хочеться мати під руками такий цінний продукт. При цьому потрібно пам’ятати, що тільки при правильних умовах зберігання вони будуть корисними й придатними до вживання тривалий час.
Інгредієнти: Фісташки
Правил зберігання фісташок зовсім небагато, але всі вони дуже важливі. Не можна нехтувати жодним із них.
Більш надійніше будуть зберігатися фісташки, якщо їх залишити в шкаралупі. Хоча вона з часом трохи відкривається, основна частина продукту захищена й у ній зберігаються всі корисні елементи.
Зберігання фісташок у солоному вигляді, ніяк не відіб’ється на терміні їх придатності, але смак таких горішків із часом зміниться в гірший бік.
Щоб тривалий час насолоджуватися смаком фісташок варто:
- зберігати їх далеко від джерела тепла;
- на період зберігання забезпечити продукт темним місцем;
- захистити горішки від проникнення до них вологи (з цим допоможе впоратися поліетиленовий пакет або закупорена скляна банка).
Найдовше зберігаються горішки, на шкаралупі яких немає чорних крапок, і чиї ядра мають рівномірну розмальовку.
Див. відео “Як зберігати горіхи, щоб не завелися жучки”:
Фісташки без шкаралупи придатні до вживання протягом 3 місяців, незалежно від місця зберігання. Неочищені ядра, при дотриманні всіх умов, можна зберігати півроку.
Також для зберігання фісташок можна скористатися морозильною камерою. В таких умовах горіхи залишаться в придатному стані протягом цілого року.