Як засолити зелену цибулю – просто заготовляємо зелену цибулю на зиму.

Заготівля зеленої цибулі на зиму робиться навесні, коли пір’я ще молоді і соковиті. Пізніше вони постаріють, посохнуть і зів’януть. Тому, саме в цей період бажано знати як зберегти зелену цибулю на зиму.

Мій простий рецепт допоможе Вам заготовити солону зелену цибулю на весь рік. Для 1 кг зеленої цибулі потрібно запастися 200-250 г солі і парою-трійкою столових ложок рослинного масла.

Як засолити зелену цибулю на зиму.

Зелена цибуля

Почнемо приготування пір’я цибулі до засолювання. Перебираємо їх, підсохлі і мляві викидаємо, а зелені і соковиті – миємо.

Викладаємо їх на рушник або сито і даємо обсохнути воді.

Далі, ріжемо зелень цибулі на шматки 2-3 см і перемішуємо у великій ємності разом з сіллю.

Щільно укладаємо пір’я в чисті банки. Притискаємо дерев’яним товкачем, ложкою або товкачиком. Коли зверху з’явиться солоний цибульний сік – переходимо до наступного етапу.

В утрамбовані банки з зеленими пір’ям зверху додаємо парочку ложок олії рослинної і закриваємо кришками (можна пластмасовими або такими що закручуються).

Зберігати банки з пір’ям лука потрібно в підвалі або холодильнику.

Заготовлена таким способом зелень цибулі може зберігатися цілий рік, до наступного молодого врожаю. Соковиту зелень вживаємо у вигляді приправ до основних страв: відварного рису, макаронних виробів, картоплі «в мундирах», м’яса. Також, така солона зелена цибуля взимку може додаватися до салатів і соусів.