Цим способом здавна заготовляли щавель на Русі. Якщо щавлю дійсно багато, а мити банки не дуже хочеться, то щоб засолити щавель на зиму можна використовувати бочонок, діжку або відро.
Засолка щавлю на зиму пройде на ура, якщо Ви будете притримуватися простих вимог. Ретельно вимиті листя візуально ділимо на 2 частини, викладаємо в діжку половину (в процесі пересипаємо сіллю), ставимо гніт. Коли маса осяде, додаємо решту листя, також, пересипаємо їх сіллю. Зберігаємо в холодному місці. Відро листя «потребує» одної склянки солі.
Природно, діжка з щавлем повинна стояти, також, в прохолодному місці, після кожного використання накриваємо гнітом. Бажано укрити ємність тонкою тканиною, щоб не допустити потрапляння сміття і пилу. Ось і всі премудрості рецепта. При вдалому врожаї, тепер, кожен знає як засолити щавель дома в діжці або відрі.