Як засолити патисони на зиму в банках

Патисони відносяться до сімейства гарбузових, як і кабачки. Патисони відрізняються незвичайною формою і є прикрасою самі по собі. Великі патисони використовують як кошики, для фарширування м’ясом та овочами. Молоді патисоньчики можна маринувати або засолювати. Для засолювання патисонів можна використовувати ті ж рецепти, що і для засолювання інших овочів. Нерідко роблять овочеве асорті, що вигідно позначається на смаку інших овочів.

Патисони можна солити в бочках або в банках, що є дуже зручно. Головне – це щоб сам патиссон проліз в горловину банки. Різати патисони теж можна, вони від цього гіршими не стануть, але, набагато красивіше, коли вони цілі.

Вимийте молоді патисони, і гострим ножем виріжте місце кріплення плодоніжки. При засолюванні вона одеревеніє і її все одно доведеться викинути.

У банку складіть спеції. Спеції для засолювання використовуються точно такі ж, як і при засолюванні огірків:

  • листя хрону;
  • кріп;
  • часник;
  • перець горошком;
  • лавровий лист.

Зверху на спеції покладіть патисони. Намагайтеся укладати їх щільніше, щоб було поменше вільних місць. Можна в порожнечі укласти шматочки морквини, болгарського перцю або маленькі огірочки.

Закип’ятіть в каструлю воду для розсолу. На кожен літр води треба додати 3 столові ложки кам’яної солі і розвести її.

Залийте гарячим розсолом банки і прикрийте їх кришками. Відразу ж винесіть банки в прохолодне місце на 3 дні.

Банки з патиссонами не можна укутувати і повільне охолодження не для них. При такому способі, маленькі гарбузики втратять твердість і перестануть бути хрусткими, як огірочки. Чим швидше патисони охолонуть, тим краще.

На четвертий день засолки злийте помутнілий розсіл в каструлю і перекип’ятіть його. Знову залийте банки з патиссонами гарячим розсолом, і тепер вже можна закупорювати банки залізними або пластиковими кришками, щоб вони зберігалися всю зиму.

Готові солоні патисони можна пробувати вже через два тижні після засолювання, але в повноцінний смак вони увійдуть лише через місяць.

Дивіться у відео як солити патисони на зиму в банках правильно: