Як засолити огірки з сухою гірчицею на зиму

Гарні господині люблять дивувати своїх близьких і балувати їх новими рецептами. Старі та перевірені часом рецепти – це чудово, але ж все колись було новим! Відкрийте для себе огірки солоні з гірчицею. Рецептів, за якими солять огірки з гірчицею є безліч. Гірчиця буває в насінні, в порошку, у вигляді пасти – і у кожного вида є свої переваги.

Що дає гірчиця огіркам? Це, в першу чергу, смак. Огірки залишаються хрусткими і стають гостренькими. Вони ідеальні для приготування солянки, розсольнику, соусу і смачні як самостійна закуска.

Крім того, гірчиця є потужним антисептиком. Навіть, якщо ви не дуже добре вимили банки, огірки з гірчицею ніколи не запліснявіють і не прокиснуть. Якщо використовувати маленькі хитрощі, ви отримаєте ідеально хрусткі і смачні огірки на зиму.

Головна помилка господинь – це закладка свіжозірваних з грядки огірків відразу в банку. Навіть свіжі огірки потрібно вимочити в холодній воді не менше години. Огіркам потрібно набрати вологи, яку вони недоотримали під палючим літнім сонцем, і, тим більше, це стосується огірків з ринку. Ті огірки потрібно вимочувати не менше 5 годин.

Кожна господиня побоюється, що огірки після засолювання будуть м’якими. Таке буває, якщо у огірків не зрізати «попки». При бродінні, повітря накопичується всередині огірочка, і не може пробитися через щільну шкірку. Зріжте «попки» з обох сторін і ваші огірочки завжди будуть хрусткими.

Отже, приступимо до засолюванні огірків з гірчицею. Для цього, буде потрібно взяти (з розрахунку на трилітрову банку):

  • 2 ст. л. сухого гірчичного порошку;
  • 100 гр солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • зелень для засолювання: листя хрону, чорної смородини, гілочки кропу.

Перець горошком можна і не класти, бо всю необхідну гостроту дасть гірчиця.

На дно чистого бутля укладіть зелень і на цю «зелену подушку» укладіть огірки. Постарайтеся укладати огірки щільніше, щоб вільного місця було якомога менше.

В окремій банку розведіть в холодній воді сіль і цукор. На трилітровий, заповнений огірками бутель, потрібно 1,5 – 2 л води.

Залийте холодним розсолом огірки, не доливаючи до верху 3-5 см. Це місце потрібно для сухої гірчиці, яку не потрібно розводити в розсолі, а просто покладіть зверху на огірки.

Після цього, закрийте бутель капроновою кришкою і приберіть в прохолодне місце або в холодильник.

Це холодний спосіб засолювання огірків з гірчицею і, щоб огірки дійшли до кондиції, потрібно не менше місяця. Але, зберігаються такі хрусткі огірки досить довго і вони точно вдостоять до наступного врожаю, якщо, звичайно ж, ви їх раніше не з’їсте.

Як квасити огірки з гірчицею в банках правильно дивіться у відео: