Як засолити огірки в бочці на зиму холодним способом – простий рецепт солоних огірків смачних і хрустких

Солені огірки – це неймовірно смачно. До того ж, рецепт засолювання в бочці зовсім нескладний. Треба лише знати деякі нюанси, про які ми зараз і розкажемо.

Як підготувати бочку до засолювання

Спочатку треба підготувати тару. Можна брати пластикові, але краще якщо це будуть липові або дубові бочки. До речі, підготовку варто починати за 2-3 тижні до засолювання.

Візьміть бочку, залийте її до верху водою та лишіть на 14-20 днів. Потім помийте бочку гарячим розчином соди та ще раз промийте холодною водою.

Після цього її треба добре витерти і прикрити тканиною. Лишіть її так стояти до моменту, коли ви почнете наповнювати тару огірками.

Перед самою  закладкою обов’язково обдайте бочку окропом.

Як солити огірки на зиму холодним способом

огірки

Спочатку огірки треба зібрати, добре помити і бланшувати в киплячій воді 2-3 хвилини.  Потім зразу ж занурте їх в крижану воду (додайте в неї лід, аби охолодити). Так огірки збережуть свій яскравий колір.

В бочку, що розрахована на 50 кілограмів, треба покласти наступні спеції:

  • парасольки кропу – 2 кілограма;
  • корінь і зелень хрону – 250 грамів;
  • очищені зубчики часнику – 200 грамів;
  • свіжий гіркий перець – 50 грамів;
  • зелень петрушки і селери – 250 грамів;
  • зелене листя вишні та чорної смородини.

Всю зелень треба добре промити, просушити та перекладати нею шари огірків. Також необхідно рівномірно засипати їх спеціями. Коли бочка наповниться – залийте її розсолом та лишіть в приміщенні з кімнатною температурою повітря.

Для приготування розсолу треба взяти:

  •  9 кілограмів солі і 90 літрів води – для великих огірків;
  • 8 кілограмів солі і 90 літрів води – для середніх огірків;
  • 7 кілограмів солі і 90 літрів води – для маленьких огірків.

Саме тому в одну бочку необхідно закладати огірки одного розміру, інакше вони нерівномірно просоляться.

Тримайте бочку в теплі 2-3 дні, прикривши її бавовняною серветкою, дерев’яним кружком та притиснувши гнітом. Так огірки не почнуть спливати під час бродіння.

Коли на бочках з’явиться піна – треба опустити їх в підвал. Якщо, раптом, розсіл почне виливатися через край – долити бочки новим, аби огірки були повністю в нього занурені.

Солити огірки можна не тільки в бочках, а і в великих бутлях. Перед засолюванням скляні банки необхідно вимити з содою і облити окропом або потримати 20 хвилин над парою.

Через місяць такі огірки будуть готові. Якщо ви ретельно мили тару, готуючи її до засолювання і лишили соління в холоді, то огірки не пропадуть аж до весни.

Відео, присвячене засолюванню огірків в бочці або діжці: