Як засолити кріп на зиму в банках – простий рецепт заготовки свіжого кропу.

Кріп – це дуже потрібна зелень, яку додають в безліч страв. Тому його обов’язково треба заготувати на зиму. І якщо ви хочете не тільки сушити та заморожувати кріп, можете його також засолити.

Як же солити кріп в домашніх умовах

кріп

Візьміть молоді пагони, помийте, посушіть на рушнику, чи виклавши на ситі, та поріжте.

Далі покладіть в миску, посипте кріп сіллю і перемішайте. Треба брати сіль в пропорції 200 або 250 грамів солі на 1 кілограм кропу.

Розкладіть кріп в банки та притисніть їх ложкою або дерев’яним товкачем, аби з’явився сік. Зверху додайте ложку олії.

Щоб на кропі не з’являлась цвіль, також додайте в заготовку 1 чайну ложку чорного меленого перцю.

Поставте кріп в холодильник та використовуйте його, щоб додати в страви пікантності.