Кріп – це дуже потрібна зелень, яку додають в безліч страв. Тому його обов’язково треба заготувати на зиму. І якщо ви хочете не тільки сушити та заморожувати кріп, можете його також засолити.
Інгредієнти: Кріп, Сіль, Соняшникова олія, Чорний перець мелений
Як же солити кріп в домашніх умовах
Візьміть молоді пагони, помийте, посушіть на рушнику, чи виклавши на ситі, та поріжте.
Далі покладіть в миску, посипте кріп сіллю і перемішайте. Треба брати сіль в пропорції 200 або 250 грамів солі на 1 кілограм кропу.
Розкладіть кріп в банки та притисніть їх ложкою або дерев’яним товкачем, аби з’явився сік. Зверху додайте ложку олії.
Щоб на кропі не з’являлась цвіль, також додайте в заготовку 1 чайну ложку чорного меленого перцю.
Поставте кріп в холодильник та використовуйте його, щоб додати в страви пікантності.