При філеруванні червоної риби черевця сьомги, зазвичай, відкладають окремо. На черевцях занадто мало м’яса і багато жиру, тому, гурмани віддають перевагу чистому філе, а не риб’ячому жиру. Але, вони просто не знають чого себе позбавляють. Засолені черевця сьомги – це одне з найбільш смачних і корисних рибних страв. Свіжі черевця сьомги продаються в магазині і вони досить дешеві. Іноді їх беруть для юшки або для домашнього засолювання. Солоні черевця червоної риби можна використовувати для приготування рибних бутербродів, салатів або просто, як закуску.
Інгредієнти: Перець, Сіль, Сьомга, Цукор, Черевця сьомги
При виборі черевець звертайте увагу на їх розмір. Чим більше і товстіше черевце, тим краще. На худих буде лише одна шкурка, а вона неїстівна ні в якому вигляді. Те ж саме стосується кольору. У сьомги колір м’яса може бути від блідо-рожевого до яскраво червоного. Краще вибирати середньо-рожеві черевця. Занадто яскравий і насичений колір – ознака старості риби. Занадто бліді – це означає, що черевця вже не раз заморожували.
У класичному варіанті, черевця сьомги засолюються лише за допомогою солі, цукру і чорного перцю. В екзотичних, можна використовувати соєвий соус, коньяк, сік лимона і багато іншого. Розглянемо класичний простий рецепт, як засолити черевця сьомги.
На 1 кг черевець сьомги потрібно (приблизно):
- 4 ст. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. чорного перцю.
Складіть черевця в друшляк і промийте їх під проточною холодною водою. Залиште їх стікати або осушіть рушником, якщо не хочете чекати.
Змішайте в тарілці сіль, цукор і перець. Обваляйте кожне черевце в цій суміш і покладіть в скляну миску. Для засолювання жирних сортів риби не можна використовувати металеві ємності. Жир при контакті з металами окислюється і надає рибі неприємний смак.
Якщо глибокої скляної миски немає, підійде пластмасовий харчовий контейнер або щільний пакет із зіп-застібкою.
Ущільніть черевця і приберіть їх в холодильник на 24 години. Через добу, черевця сьомги вже є достатньо соленими і їх можна вживати в їжу, попередньо сполоснувши від солі. Таке ж засолювання підходить і для подальшого копчення черевець, що робить цей копійчаний продукт делікатесної закускою.
Зберігати солоні черевця сьомги можна в скляній банці, попередньо трохи присмачивши їх рослинною олією і парою крапель лимонного соку.
Ще один рецепт, як засолити черевця сьомги смачно та правильно дізнайтесь з відео: