Як засолити черевця сьомги – класичний рецепт

При філеруванні червоної риби черевця сьомги, зазвичай, відкладають окремо. На черевцях занадто мало м’яса і багато жиру, тому, гурмани віддають перевагу чистому філе, а не риб’ячому жиру. Але, вони просто не знають чого себе позбавляють. Засолені черевця сьомги – це одне з найбільш смачних і корисних рибних страв. Свіжі черевця сьомги продаються в магазині і вони досить дешеві. Іноді їх беруть для юшки або для домашнього засолювання. Солоні черевця червоної риби можна використовувати для приготування рибних бутербродів, салатів або просто, як закуску.

При виборі черевець звертайте увагу на їх розмір. Чим більше і товстіше черевце, тим краще. На худих буде лише одна шкурка, а вона неїстівна ні в якому вигляді. Те ж саме стосується кольору. У сьомги колір м’яса може бути від блідо-рожевого до яскраво червоного. Краще вибирати середньо-рожеві черевця. Занадто яскравий і насичений колір – ознака старості риби. Занадто бліді – це означає, що черевця вже не раз заморожували.

У класичному варіанті, черевця сьомги засолюються лише за допомогою солі, цукру і чорного перцю. В екзотичних, можна використовувати соєвий соус, коньяк, сік лимона і багато іншого. Розглянемо класичний простий рецепт, як засолити черевця сьомги.

На 1 кг черевець сьомги потрібно (приблизно):

  • 4 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. чорного перцю.

Складіть черевця в друшляк і промийте їх під проточною холодною водою. Залиште їх стікати або осушіть рушником, якщо не хочете чекати.

Змішайте в тарілці сіль, цукор і перець. Обваляйте кожне черевце в цій суміш і покладіть в скляну миску. Для засолювання жирних сортів риби не можна використовувати металеві ємності. Жир при контакті з металами окислюється і надає рибі неприємний смак.

Якщо глибокої скляної миски немає, підійде пластмасовий харчовий контейнер або щільний пакет із зіп-застібкою.

Ущільніть черевця і приберіть їх в холодильник на 24 години. Через добу, черевця сьомги вже є достатньо соленими і їх можна вживати в їжу, попередньо сполоснувши від солі. Таке ж засолювання підходить і для подальшого копчення черевець, що робить цей копійчаний продукт делікатесної закускою.

Зберігати солоні черевця сьомги можна в скляній банці, попередньо трохи присмачивши їх рослинною олією і парою крапель лимонного соку.

Ще один рецепт, як засолити черевця сьомги смачно та правильно дізнайтесь з відео: