Перець – це хороший додаток до салатів та супів. Але взимку він коштує досить дорого, тому варто заготувати цей овоч заздалегідь. А щоб він вийшов особливо смачним і не втратив свій аромат, перчик можна спочатку запекти, а потім – заморозити. Зараз ми вам розкажемо, як це зробити.
Інгредієнти: Болгарський перець, Рослинна олія
Для приготування краще брати свіжі перчини, які ви тільки но зрізали. Річ у тім, що вони соковиті і з них легко знімається шкірка. Тому, якщо ви не збираєте перець на власній ділянці, а купуєте, старайтеся обирати той, який виглядає максимально свіжим. Інакше заготовка вийде не настільки смачною, як хотілося б.
Як заморозити запечений перець
Спочатку вимийте перець. Більше з ним нічого робити не треба. На цьому етапі приготування, діставати насіння та обрізати плодоніжки немає необхідності.
Далі змажте дно деко тонким шаром олії та викладіть перець.
Тепер розігрійте духову шафу до 220 градусів за Цельсієм та поставте перці запікатися протягом 30-40-ка хвилин. Десь через 25 хвилин після початку запікання, перчини необхідно перевернути. Під час запікання перці можуть потріскувати, а на деяких навіть лускається шкіра – не лякайтеся цього.
Коли перчини спечуться, зразу ж їх дістаньте та перекладіть в каструлю.
Закрийте каструлю кришкою та потримайте так перці хоча б 15 хвилин. Таку процедуру необхідно провести, щоб шкірка знялась з плодів максимально легко.
Після цього зніміть шкірку, а також дістаньте насіння та плодоніжки.
Візьміть перчик за плодоніжку і зніміть шкірку рухом зверху вниз. Після цього розріжте перець навпіл та дістаньте все зайве. Оскільки у печеного перцю дуже смачний сік, що виділяється в великій кількості, краще проводити всі ці процедури над ємністю, в яку сік буде стікати. А потім використати його для заморожування перців. А якщо щось лишиться – і для приготування інших страв.
Після цього можете лишити перець цілим, а можете порізати його на кубики чи смужки.
Вибирайте спосіб нарізки в залежності від того, для яких страв ви будете використовувати перець і як його зазвичай ріжете.
Далі візьміть пакети, розкладіть в нього порції перцю і відправте в морозильну камеру.
Завдяки такій простій заготовці, ви завжди зможете приготувати смачні та запашні салати, рагу, супи та інші страви, які в будь-яку пору року будуть пахнути свіжим болгарським перчиком.