Як заморозити ягоди порічок на зиму в домашніх умовах

Червона смородина або порічки – це дуже смачні, корисні ягоди, які можна їсти свіжими, додавати в компот, варити варення, робити з них начинку для різної випічки. А ще, порічки можна заморожувати. І зараз ми розкажемо, як правильно це зробити.

Збір і підготовка червоної смородини до заморожування

Ягоди треба зібрати разом з гілочками, а вдома перебрати.

Потім помити в великій каструлі. Слідкуйте, щоб струмінь води не потрапляв на саму смородину, бо від цього шкірка може луснути.

Як заморозити червону смородину

Якщо порічки ростуть у вас на городі, ви їх нічим не бризкаєте, то можна взагалі не мити ягоди.

Після того, як ягоди вимили, їх треба викласти на паперовий рушник, зверху можна трохи промокнути бавовняною тканиною.

Способи заморозки червоної смородини на зиму

Сухий спосіб заморозки смородини

Це найпростіший спосіб. Після миття  і просушування ягоди заморожують. Якщо порічки ідеально сухі, їх зразу ж можна складати в контейнер та відправляти в морозильну камеру.

Як заморозити червону смородину

Якщо на ягодах все одно лишилася вологість, необхідно висипати їх на рівну дошку або деко, поставити в морозилку на кілька годин, і тільки потім зсипати в контейнери.

Як заморозити червону смородину

Це відео допоможе вам заморозити смородину на зиму:

Як заморозити смородину з цукром

Підготовану смородину треба розкласти по контейнерах та пересипати цукром. Кожен сам обирає необхідну кількість цукру, але, в середньому, беруть склянку на кілограм.

Як заморозити ягоди у власному соку

Контейнери викладають харчовою плівкою і кладуть в них половину ягід. Іншу половину перетворюють в пюре за допомогою блендера. Якщо є бажання, можна додати цукор.

Пюре заливають в контейнери та ставлять в морозильну камеру на добу. Потім дістають, витягають отримані брикети, добре загортають харчовою плівкою і кладуть назад до морозильної камери.

В цьому відео можна побачити, як підготувати до заморожування чорну смородину:

Як заморозити смородину протерту з цукром

Перетирати смородину можна як вручну, так і блендером. Другий спосіб швидший, але якщо терти руками, то залишаться цілі ягоди. Декому це дуже подобається.

Як заморозити червону смородину

Також для протирання можна використати сито. Тоді маса теж буде однорідною, а ще в ній не міститимуться кісточки або шматочки шкірки. Такий варіант ідеальний для годування малюків.

На один кілограм ягід треба брати приблизно 200 грамів цукру. Кількість цукру можна змінювати за своїм смаком.

Як заморозити червону смородину

І ще одне відео про заморозку порічок з цукром:

Як заморозити сік червоної смородини

Зробити заморожений сік дуже просто. Його отримують за допомогою соковижималки, потім розливають по склянках, щільно закривають харчовою плівкою і ставлять в морозильну камеру.

Як заморозити червону смородину

Макуху з ягід теж можна не викидати. Її варто заморозити, аби потім використати як начиння для пиріжків.

Як заморозити ягоду на гілочках

Такий вид заморозки підходить для тих випадків, коли з смородини збираються варити компоти.

Як заморозити червону смородину

Треба оглянути кожну гілочку, позбавитися пошкоджених ягід. Потім викласти смородину на дошку і поставити в морозильну камеру на кілька годин.

Коли порічки заморозяться – їх перекладають в контейнер і лишають в морозилці.

 

Як заморозити червону смородину

Термін зберігання червоної смородини в морозилці

Якщо ви не будете постійно діставати ягоди з морозильної камери, вони можуть зберігатися до 12-ти місяців.