Іноді дуже необхідно заморозити тісто, аби потім не витрачати час на його приготування. Тому зараз ми розкажемо прості способи заморозки.
Інгредієнти: Тісто
Зміст
Яке тісто можна заморожувати?
Зараз ми поговоримо про те, як заморожувати основні види тіста: дріжджове, для піци, пісочне, заварне та листове.
Як правильно заморозити дріжджове тісто
Щоб зробити тісто для заморозки, треба покласти в нього дріжджів вдвічі більше, ніж ви кладете зазвичай. А потім дати піднятися ТІЛЬКИ 1 РАЗ. Після цього тісто необхідно розділити на шматки, загорнути в харчову плівку і скласти в морозильну камеру. Там воно ще трохи підійметься, тому не лякайтеся, якщо побачите такі метаморфози.
Тісто для піци – ідеальна можливість не витрачати зайвий час на його приготування. Воно відмінно переносить заморозку і довго не псується.
Для приготування такого тіста необхідно взяти:
- 3 яйця;
- 3 столові ложки цукру;
- 1,5 пакетика сухих дріжджів;
- 1 чайну ложку солі;
- 1 літр молока або води;
- 1 – 1,5 кілограма борошна;
- 200 грамів маргарину.
Тісто треба замішати та дати підійти. А щоб вам не довелося витрачати зайвий час на очікування його розморожування, аби розкатати в коло, зразу ж це зробіть. Потім загорніть в харчову плівку та скрутіть в рулетик. І можете відправляти в морозильну камеру.
Як заморозити пісочне тісто
Оскільки таке тісто, найчастіше, використовують для приготування печива, його можна скатати в ковбаску, загорнути в харчову плівку та покласти в морозилку. Якщо хочете зекономити ще більше часу – розріжте ковбаску на шматочки, викладіть на деко і заморозьте.
Заварне тісто
Оскільки це тісто рідке, залийте його в контейнер та закрийте кришкою – так всередину не потраплять зайві запахи, які можуть бути присутніми в морозильній камері.
Листкове тісто
Таке тісто треба розкатати, потім викласти пластами, і між ними обов’язково класти харчову плівку чи пергамент. Листи можна згорнути рулетом або зберігати в розгорнутому вигляді.
Варто відзначити, що заморожене тісто краще смакує.
Його термін зберігання складає до 2-х місяців.