Як заморозити тісто

Іноді дуже необхідно заморозити тісто, аби потім не витрачати час на його приготування. Тому зараз ми розкажемо прості способи заморозки.

Яке тісто можна заморожувати?

Зараз ми поговоримо про те, як заморожувати основні види тіста: дріжджове, для піци, пісочне, заварне та листове.

тісто

Як правильно заморозити дріжджове тісто

Щоб зробити тісто для заморозки, треба покласти в нього дріжджів вдвічі більше, ніж ви кладете зазвичай. А потім дати піднятися ТІЛЬКИ 1 РАЗ. Після цього тісто необхідно розділити на шматки, загорнути в харчову плівку і скласти в морозильну камеру. Там воно ще трохи підійметься, тому не лякайтеся, якщо побачите такі метаморфози.

заморозка тесту

заморозка тесту

Тісто для піци – ідеальна можливість не витрачати зайвий час на його приготування. Воно відмінно переносить заморозку і довго не псується.

Для приготування такого тіста необхідно взяти:

  • 3 яйця;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1,5 пакетика сухих дріжджів;
  • 1 чайну ложку солі;
  • 1 літр молока або води;
  • 1 – 1,5 кілограма борошна;
  • 200 грамів маргарину.

Тісто треба замішати та дати підійти. А щоб вам не довелося витрачати зайвий час на очікування його розморожування, аби розкатати в коло, зразу ж це зробіть. Потім загорніть в харчову плівку та скрутіть в рулетик. І можете відправляти в морозильну камеру.

Як заморозити пісочне тісто

Оскільки таке тісто, найчастіше, використовують для приготування печива, його можна скатати в ковбаску, загорнути в харчову плівку та покласти в морозилку. Якщо хочете зекономити ще більше часу – розріжте ковбаску на шматочки, викладіть на деко і заморозьте.

Пісочне тісто

Заварне тісто

 Оскільки це тісто рідке, залийте його в контейнер та закрийте кришкою – так всередину не потраплять зайві запахи, які можуть бути присутніми в морозильній камері.

листкове тісто

Листкове тісто

Таке тісто треба розкатати, потім викласти пластами, і між ними обов’язково класти харчову плівку чи пергамент. Листи можна згорнути рулетом або зберігати в розгорнутому вигляді.

Варто відзначити, що заморожене тісто краще смакує.

Його термін зберігання складає до 2-х місяців.