Бувають випадки, коли ви запланували похід з друзями на шашлики. А потім раз! І все швидко змінилося. І треба терміново розв’язувати питання щодо продуктів. У першу чергу, дати раду свіжому шашликові. І тоді приходить на думку така ідея, як заморожування шашлику.
Інгредієнти: М'ясо, Спеції для шашлику
Не переймайтеся, шашлики заморожувати можна і це дуже просто.
Якщо кусні м’яса вже нашпиговані на дерев’яні шпажки, то це, взагалі чудово. Замариноване для шашлику м’ясо спокійно відправляйте до морозильної камери й воно там може зберігатися аж до пів року. Зате так стане у нагоді, якщо несподівані гості з’являться на порозі. Довго думати не треба, чим пригостити їх. Бо тоді лише залишиться розморозити шашлики та швиденько приготувати.
Деякі господині спеціально заморожують м’ясо у вигляді шашлику. Так зручніше – оригінально заготовити м’ясо для подальшого швидкого смаження. Робіть усе, як для звичайного приготування шашлику, але не додавайте оцет.
М’ясо треба порізати невеликими шматками. Потім додати ваші улюблені спеції. Залиште, щоб воно промаринувалось на 30 хвилин.
Цибулі додавати не слід. Після розморожування ви отримаєте неприємний присмак і запах від цибульки. Вона годиться лише для шашликів без заморожування.
А тепер треба симпатично оформити шашлики. Понаколюйте м’ясо на шпажки й помістіть в одноразову неглибоку ємність. Зверху щільно обмотайте харчовою плівкою. Шашлики у такому пакуванні покладіть до морозильної камери.
На прикладі експериментальної заморозки ви переглянете, який результат можна отримати при різних підходах до розморожування. На фото зверху – м’ясо, яке розморозили на нижній полиці холодильника. На фото нижче – відправлене готуватися зразу із морозилки.
Два види шашликів приготуємо у домашній духовці. У форму для запікання постеліть фольгу, змочіть шпажки водою, включіть духову шафу на найбільшу температуру й смажте шашлик до готовності 30 хвилин. Звичайно, регулярно перевертайте страву, так само, як би ви це робили й на природі.
Тепер перевірмо, чи відрізняються шашлики після приготування із помірним розморожуванням та взагалі без нього.
Шашлик із відтаванням у холодильнику – на верхньому фото. А не розморожуваний ще потребує того, щоб 10 чи й більше хвилин його смажили.
Картина говорить сама за себе! Верхні шматочки шашлику виглядають соковитими та й у середині не сирі – вони мають вигляд повноцінної свіжої страви. А той шашлик, що обійшовся без попереднього розморожування – на вид сухуватий та й зовсім не такий, як того очікують ваші гості та ви.
Як ви зрозуміли, цей кулінарний дослід ясно вказує на можливість заморожування шашликів. Але з наступним – повільним розморожуванням у холодильнику. Не додавайте кільця цибулі до м’яса для заморозки. Замаринуйте їх окремо у той час, як займетеся приготуванням фінального етапу шашлику.
До вашої уваги відео про майстерне маринування м’яса для шашлику: