Як заморозити рижики на зиму в домашніх умовах: всі способи правильної заморозки

Рижики – дуже смачні і ароматні гриби, з яких можна приготувати багато страв. І щоб ви завжди мали можливість додати їх в перше чи друге, ми розкажемо про дуже прості способи заморозки рижиків.

Як підготувати гриби до заморожування

Спочатку треба перебрати гриби. Маленькі краще підходять для заморожування в сирому вигляді, а от великі і не дуже гарні варто заморожувати після термічної обробки.

Гриби не бажано мити, краще протерти їх чистою новою губкою. Якщо бруду багато – можна обережно промити грибочки під холодною водою. Але ні в якому разі не опускати в ємність, бо вони швидко всотують рідину.

сирі рижики

Як заморозити рижики сирими

Треба взяти деко, застелити харчовою плівкою, викласти на нього гриби та поставити в морозильну камеру на 10-12 годин. А потім перекласти в пакети та повернути в морозилку.

рижики

Як відварити рижики перед заморожуванням

Гриби треба порізати на однакові шматочки, кинути в киплячу воду та проварити на повільному вогні потягом 10-ти хвилин. Не варто вмикати сильний вогонь, бо від цього вони можуть розваритися.

варимо рижики

Оскільки рижики дають багато піни, не забувайте знімати її шумівкою.

Коли гриби осядуть на дно – це означатиме, що вони зварилися. Рижики треба відкинути на друшляк, дати їм стекти та вистигнути.

Після цього грибочки можна розкладати в контейнери або пакети та складати в морозильну камеру.

З цього відео ви зможете дізнатися ще дещо про заморожування рижиків.

Смажені рижики на зиму

Гриби треба порізати, викласти на пательню без олії та смажити 20 хвилин, доки не випарується волога. Потім треба налити олію та продовжити смажити рижики до готовності. Після цього гриби розкладають в контейнери і відправляють в морозилку.

Ще один простий спосіб заморозки в цьому відео:

Як підготувати рижики до заморожування в духовці

Гриби треба розкласти на сухе чисте деко, без олії, поставити в духовку, ввімкнути температуру 100 градусів за Цельсієм та сушити протягом 30-ти хвилин при відкритих дверцятах. Після цього гриби остуджують, розкладають в пакети і ставлять в морозилку.

Чи можна заморожувати солоні рижики

Також можна заморозити солоні рижики. Вони точно не скиснуть і не зіпсуються.

Необхідно засолити рижики холодним способом, але не пересолювати. Спочатку гриби тримають в загальному відділенні холодильника протягом двох днів, а потім фасують та складають в морозильну камеру. Завжди розкладайте гриби по контейнерах чи пакетах так, щоб в кожному була рівно одна порція. Бо повторно заморожувати солоні рижики не можна.

солоні рижики

Як правильно зберігати і розморожувати рижики

Сирі рижики можна зберігати до 10-ти місяців, а оброблені – до 6-ти місяців. Потім вони почнуть гірчити.

Рижики кладуть в страви не розморожуючи, бо вони все одно будуть проходити термічну обробку. а якщо ви все таки хочете їх розморозити, тоді спочатку поставте холодильник, а вже потім дайте їм повністю розморозитися при кімнатній температурі.