Заморожена риба – це смачний продукт, який зберігає багато корисних речовин та елементів. Тому обов’язково варто знати, як правильно заморожувати рибу, аби ласувати нею в будь-який час і не перейматися, що продукт зіпсується.
Інгредієнти: Риба
Є багато способів заморожування річкової та морської риби. Найпростіший – вимити рибу та заморозити її, не чистячи. Для цього треба взяти лоток, розкласти рибу поштучно, заморозити. Коли риба замерзне, її можна розкладати по пакетах, не переймаючись через те, що вона може змерзнутися. Такий спосіб найкраще підходить для заморожування дрібної риби. В середньому, вона зможе зберігатися замороженою в такому вигляді біля місяця.
Велику рибу краще чистити від луски та позбавляти нутрощів. Дуже великі рибини також варто порізати на шматки. Це допоможе пришвидшити процес заморожування.
Під час заморозки багато людей зіштовхується з наступною проблемою – риба покривається білим нальотом та починає неприємно пахнути. Так стається через те, що на поверхню виділяється риб’ячий жир, який починає псуватися через часте відкривання та закривання дверей морозильної камери.
Саме тому варто заморожувати рибу в льодовій глазурі. Це найпростіший та найдієвіший засіб, який допомагає зберігати рибу максимально довго.
Щоб просто заморозити рибу, не переймаючись про те, як вона виглядає, можна взяти пакети з застібками, помістити туди рибини та залити водою. А потім позбавити пакет повітря і защіпнути. Тоді рибини заморозяться в шматках криги.
Але якщо такий варіант здається негарним на вигляд, або риба займатиме багато місця в морозилці, тоді можна спробувати спосіб глазурування, який використовується в супермаркетах. Правда, тут доведеться витратити більше часу.
Треба взяти рибинку, опустити її в холодну воду на одну хвилину, потім трохи струсити воду, вкласти на лоток так, щоб між рибою були проміжки та поставити в морозильну камеру, попередньо виставивши в ній найсильніший мороз. Такий спосіб – це шокове заморожування. Воно дозволяє зберігати рибу до 6-ти місяців.
Після того, як рибини заморозяться, їх треба розкласти по пакетах.
Щоб вам було зрозуміліше, як заморожувати рибу, ми пропонуємо подивитися відео.