Середземноморська кухня завжди відрізнялася деякою пікантністю і поєднанням цікавих смаків. Рукола невибаглива у вирощуванні, але незамінна на кухні. Яскраво виражений гірко-горіховий смак і перцевий аромат робить найпростішу страву шедевром.
Інгредієнти: Рукола
Існують певні складності при заморожуванні руколи, але знаючи деякі секрети, ви обов’язково впораєтеся.
Напевно багато господинь стикалися з тим, що після розморожування зелені вона перетворюється на щось слизьке, і більше нагадує зелену ганчірку, ніж корисну зелень. Так буває, якщо порушена технологія процесу заморозки.
Збирати рукколу для заморожування потрібно рано вранці, коли роса вже висохла, але сонце ще не почало палити. Якщо рукола покупна, ви звичайно не зможете це проконтролювати, але дивіться на свіжість листя. Вони не повинні бути підсохнутими.
Вимийте листя, розложіть на рушнику і обсушіть.
Акуратно розкладіть листочки руколи по пакетам, і бажано використовувати шокову заморозку, якщо у вашому холодильнику є такий режим.
Після розморожування ви зможете робити салати, так як при шоковому заморожуванні структура листя практично не порушується.
Так само можна зберігати рукколу у вигляді пасти, для подальшого приготування соусів і супів.
Покришіть листя в пластиковий контейнер, трохи посоліть, утрамбуйте, і можна заморожувати.
Рукола після розморожування може дещо втратити гіркоту, але аромат і всі вітаміни збережуться в повній мірі.
Що приготувати з руколи, дивіться на відео: